Saturday, May 16, 2015

[x3 REC] The Drowned Cities, The Way of Shadows & Endsinger

13633100
Titel: The Drowned Cities
Serie: Ship Breaker #2
Författare: Paolo Bacigalupi
Sidor: 434
Format: Paperback (Atom)
Release: 2012
THEY CALL IT 
THE DROWNED CITIES
INSTINCT.

It's that feeling in your gut that keeps you fighting, keeps you alive while the war rages on all around you.
   Mahlia thinks she's got it, though she's not sure about Mouse. But she knows it was his stupidity that saved her once, and now he's the closest thing she's got to family.
   Together they flee the violence that plagues their home and seek refuge in the jungle. But then they stumble across a secret hidden in its shadowy depths, and their fragile safety is threatened once again.
WHO CAN THEY TRUST?
   When Mouse is captured, Mahlia is faced with an impossible decision: can she really risk everything to save the boy who once saved her?

RECENSION
Det var visserligen ett tag sedan jag läste den här, men med tanke på vilket betyg jag gav den på Goodreads.. Ja, jag var väldigt besviken och uttråkad av den här boken. Den levde inte alls upp till mina förväntningar efter att ha älskat Bacigalupis Ship Breaker. Jag minns den som tråkig, seg och ganska händelselös. Den utspelar sig i en kaotisk värld, vilket hade potential att bli fantastiskt, men handlingen var så mycket mindre än jag hade sett fram emot. Boken utspelar sig på bara några dagar, med ett enda uppdrag som i sig inte var särskilt spännande. Boken hade en sådan potential med hur världen var uppbyggd, de karaktärer som fanns, och hela det här dystopian kaos som fanns. Men inget av det användes till att skapa en intressan story, och därför blev jag besviken. Karaktärerna var ganska tråkiga, förmodligen för att det inte hände så mycket, och jag tror att om det hade funnits en större storyline så hade det här kunnat bli en jättebra bok. Tyvärr blev det inte av och jag ger den därför ett ganska tråkigt betyg.


3227063Titel: The Way of Shadows
Serie: The Night Angel Trilogy #1
Författare: Brent Weeks
Sidor: 644
Format: Paperback (Orbit Books)
Release: 2008

For Durzo Blint, assassination is an art. And he is the city's most accomplished artist, his talents required from alleyway to courtly boudoir.

For Azoth, survival is precarious. Something you never take for granted. As a guild rat, he's grown up in the slums, and learned the hard way to judge people quickly - and to take risks. Risks like apprenticing himself to Durzo Blind.

But to be accepted, Azoth must turn his back on his old life and embrace a new identity and name. As Kylar Stern, he must leanr to navigate the assassins' world of dangerous politics and strange magics - and cultivate a flair for death.

RECENSION
Jag hade kunnat skriva en helt egen, separat recension för den här boken, men när jag försökte för flera månader sedan så hade jag skrivarblock och bara kunde inte. Nu gör jag ett lite mindre försök och börjar med att säga: den här boken var helt fantastisk! Det var den där gnistan av spännande fantasy som jag behövde i juni förra året för att komma igång igen efter ett långt uppehåll. Det var den perfekta boken för mig då, liksom nu, och jag är så spänd på att läsa uppföljaren (snart så). 

Den här boken hade så många plot twists att jag lika gärna kunde ha vänt ut och in på mig själv. Det var så frustrerande, men inte på ett dåligt sätt. Jag var så spänd och engagerad i den här boken, den var JAG under en period, och jag kunde inte slita mig från den. Jag trodde flera gånger att jag hade listat ut den, men blev hela tiden varse om att jag hade så otroligt fel. Halvvägs genom boken kommer jag ihåg att jag tänkte "VAD MER KAN HÄNDA?". Vid den tidpunkten trodde jag att boken egentligen skulle ha tagit slut, men den hade så mycket mer som jag inte väntade mig och som jag kände att hela kroppen krävde att få ta del av. Nu när jag tänker efter, det här är nog en av de bästa fantasyböcker jag läst på otroligt länge. 

Det var plottwists, spännande och engagerande karaktärer, fantastiskt originell användning av lönnmördargenren i fantasy, magi, politiska intriger och spänning. Jag har inte vågat ge mig på andra boken ännu, trots att jag så gärna vill, för rädsla av hur mycket av mig den här serien kommer att sluka en gång till. HERREGUD SLUTET! Som sagt, den här boken överraskade mig gång på gång och jag älskade varenda jävla mening! Den här boken är helt underbar och jag rekommenderar den varmt! Min kompis rekommenderade den till mig i Oxford för några år sedan tillsammans med The Final Empire (som jag själv ännu inte läst, trots att jag ägt den i fyra år, men som jag har sett att många andra bokbloggare har). Så om ni gillar den så gillar ni säkert den här med! Jag kommer inte ihåg varför jag inte gav den 5 stjärnor dock!


17928198Titel: Endsinger
Serie: The Lotus War #3
Författare: Jay Kristoff
Sidor: 4
64
Format: Hardcover (Thomas Dunne Books)
Release: 2014

A TREMBLING EARTH
The flames of civil war sweep across the Shima Imperium. With their plans to renew the Kazumitsu dynasty foiled, the Lotus Guild unleash their deadliest creation—a mechanical goliath known as the Earthcrusher, intended to unite the shattered Empire under a yoke of fear. With the Tiger Clan and their puppet Daimyo Hiro in tow, the Guild marches toward a battle for absolute dominion over the Isles.

A BROKEN REBELLION
Yukiko and Buruu are forced to take leadership of the Kagé rebellion, gathering new allies and old friends in an effort to unite the country against the chi-mongers. But the ghosts of Buruu’s past stand between them and the army they need, and Kin’s betrayal has destroyed all trust among their allies. When a new foe joins the war tearing the Imperium apart, it will be all the pair can do to muster the strength to fight, let alone win.

A FINAL BATTLE
The traitor Kin walks the halls of Guild power, his destiny only a bloody knife-stroke away. Hana and Yoshi struggle to find their place in a world now looking to them as heroes. Secret cabals within the Lotus Guild claw and struggle; one toward darkness, the other toward light. And as the earth splits asunder, as armies destroy each other for rule over an empire of lifeless ash and the final secret about blood lotus is revealed, the people of Shima will learn one last, horrifying truth.

There is nothing a mother won't do to keep her children by her side.

Nothing.

RECENSION
Den här recensionen har jag valt att göra lite mindre omfattande just eftersom det är sista delen i trilogin och jag vill inte spoila någon (vilket är en anledning till att jag numera ofta väljer att inte recensera många uppföljare). Jag vill börja med att tacka Jay Kristoff för två (tre?) underbara år av The Lotus War-trilogin i mitt liv. Handen på hjärtat, det här är nog en av mina favoritserier. Den har allt. Det är fantasy, det är mytologi, det är steampunk, fantastisk karaktär- och världsuppbyggnad. Jag är mållös. Dessa böcker är de jag har trånat efter mest de senaste åren, och jag är glad att säga att sista delen ärligt talat fick mig att gråta. Jag minns att jag låg i sängen och grät medans min pojkvän låg bredvid och spelade God of War, kramade mig och frågade vad det var... och jag sa, precis som är skrivet i min recension på Goodreads, DO NOT TOUCH MEH. Jag var förstörd i slutet av den här boken, men jag är väldigt nöjd med hur det slutade. Det var sorgligt och hemskt för en av mina starkaste hjältinnor i den fiktiva världen, men ack så bra.

Intriger, band som splittras, och en gudinnas jakt på att återförenas med sina barn. Död, elände och så mycket spänning. Jag älskade den här boken, men den var inte riktigt lika bra som sina föregångare. Sammanfattningsvis, ett perfekt slut på en perfekt serie. Rekommenderas varmt. Seriöst, om ni inte har läst Stormdancer ännu - gör det! Det finns ingen bok - INGEN SERIE - som jag vill att bloggosfären ska fastna för. Ni vet, det finns alltid några böcker som ALLA läser och recenserar... DEN HÄR SERIEN BORDE ALLA LÄSA! 

THE LOTUS WAR TRILOGY:
Total score: ASDFGHJKL BÄST!

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D