Thursday, October 9, 2014

Hallå där i höstmörkret!

I just gotta get out of this prison cell
One day I'm gonna be free, lord
Find me somebody to love
Wow, nu är det ett tag sedan... Kronologiskt sett är det inte så konstigt att mitt senaste inlägg skrevs i slutet av augusti, med tanke på att det nu är oktober och jag har haft väldigt fullt upp (som vanligt, ingen vill höra dina ursäkter, Emelie...) sedan början av september. 
   
Som en del kanske vet, jag började universitetet den första september. Och jag har ärligt talat haft fullt upp. Första kursen (som jag hade TRE examinationer på i slutet på september/början av oktober) var intensiv, väldigt annorlunda gentemot gymnasiet, och det kändes inte alls bra på salstentan... men jag hoppas att jag blev godkänd. För tillfället, dock, så har jag nu min andra kurs: VerksamhetsFörlagd Utbildning. Jag har praktik på en gymnasieskola i två veckor lite drygt, där jag följer med olika lärare på lektioner, ställer frågor, observerar, samt planerar en egen lektion som jag ska hålla i under slutet av nästa vecka. Hehe, jag är lite stressad över det... Min handledare är i Stockholm tills på måndag, så kan inte få så mycket hjälp för tillfället. Så när jag inte har lektioner att gå på... så sitter jag mest här... i lärarrummet (vilket jag gör när jag skriver detta)... försöker planera och skriva en uppsats... men det är mycket bara surfa runt. Jag försöker faktiskt arbeta, så ni ska inte tro att jag sitter här och latar mig hela dagarna, men för tillfället har jag inte jättemycket att göra.

Nåväl, vad har hänt sedan sist, utöver skola? Jag har som ni förstår inte hunnit läsa något annat än kursmaterial än så länge, eftersom mina dagar i stort sett har sett ut såhär: äta, plugga, plugga, äta, top gear, plugga, plugga, sova/bli väckt mitt i natten av pojkvän som kommer hem från jobbet då *sigh*; repetera. Yeeeeaaah... fun. Men jag hoppas kunna läsa lite nu under VFU:n, eftersom jag tekniskt sett inte behöver plugga på kvällarna. Jag har redan 35-40-timmars arbetsvecka, det får räcka! Jag ska även spela lite spel... omg speeeeel! FRIIIIIHEEEEEEEET! 

Anywhooooo, jag vill dela med mig av lite bilder som kan snabbt summera de senaste månaderna... hoppas jag... hehe. 
Vänster: Terraria; Mitten: "Winter is coming..." på en buss?!; Höger: Choklad från bf...

V: Malte på promenad~; M: Jag gjorde pannkakor för första gången själv...; H: Schema

Jag fyllde 19 år igår! Det var en superfin dag, trots att jag märkte av att jag var på lite syrligt humör igår (väldigt sarkastisk första halvan av dagen). Blev överraskad efter praktiken med otroligt fina presenter och lunch av pojkvännen, så jag satt kanske och fangirlade lite över hur sött det var med väldigt high-pitched röst efteråt. Sedan hem och åt god middag och tårta med familjen :)


Usch, det här blir ett väldigt långt inlägg... jag ville hinna med mer, men snart kommer min lärare och klagar på att jag skriver för långa uppsatser också... Jo, det är ju oktober också. SKRÄCK. Jag har sett att många bokbloggare pratar om skräckläsning inför alla helgon, och då måste jag bara komma med lite egna tips. Jag är inte så lättskrämd när jag läser, utan vad som skrämmer mig mest är pop-ups (ni har ingen aning om hur kul min pojkvän har åt det...), men om vi ändå ska ha det här temat... här är några saker som jag tycker om i den kategorin.

  
Frankenstein: GRYM BOK. Inte särskilt läskig, men väldigt bra. (klicka för recension)
American Horror Story: Grym serie, ge den en chans för att komma in i den - den blir bättre.
Tokyo Ghoul: Relativt ny anime, har bara sett några avsnitt men jag är intresserad :)

  
Mirai Nikki: Jag har pratat om den innan, men den är så bra~ Inte skräck egentligen, men en del gore. FAVORIT.
The Haunting in Connecticut: Bästa. Skräckfilmen. Så jävla bra är den, rent storymässigt. 


Nej, nu får det räcka för idag. Ha det bra, mina kära medmänniskor!

1 comment:

  1. Jag känner mig lite halvt utpekad när det kommer till AHS eftersom jag gav upp efter ett avsnitt ^^ Sorry (A)

    ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D