Saturday, August 9, 2014

Sinner by Maggie Stiefvater

18406862
Spoilers för de som ej har läst Forever, sista delen i Wolves of Mercy Falls!

Titel: Sinner
Serie: The Wolves of Mercy Falls #3.5 (Stand-alone)
Författare: Maggie Stiefvater
Sidor: 368
Format: Hardcover (Scholastic Press)
Release: 2014

Sinner follows Cole St. Clair, a pivotal character from the #1 New York Times bestselling Shiver Trilogy. Everybody thinks they know Cole's story. Stardom. Addiction. Downfall. Disappearance. But only a few people know Cole's darkest secret -- his ability to shift into a wolf. One of these people is Isabel. At one point, they may have even loved each other. But that feels like a lifetime ago. Now Cole is back. Back in the spotlight. Back in the danger zone. Back in Isabel's life. Can this sinner be saved?

RECENSION
Maggie tweetade för några månader sedan om ett lite speciellt omslag som hon hade designat i samband med att Sinner, en efterlängtad stand-alone för de som helt enkelt inte kunde få nog av Cole och Isabel i originalserien, skulle publiceras tidigare den här sommaren. Det här omslaget skulle endast vara tillgängligt för de som förhandsbeställde boken från Fountain Bookstore, en indie-boksäljare där Maggies böcker säljes med signaturer. Ja, ehm, jag beställde den. Jag tycker ärligt talat inte om det officiella omslaget och det som Maggie själv designade... ja, ehm, det är UNDERBART. Så, såhär såg det ut när jag kom hem för några veckor sedan:

h
ASDFGHJKL!!!!

Så det hände. Titta vad snyggt omslaget är. HNNG. Nåväl, nog om det nu, låt oss prata om den faktiska boken som ni förmodligen är här för att läsa om och inte bara mitt pladder om allt och ingenting.

Jag blev besviken på den här boken. Inte som i att den var dålig, för det var den inte, men jag tyckte att den saknade lite mening och att en hade klarat sig utan det här tillskottet till serien. Jag älskar Cole och Isabel, deras förhållande var något som fascinerade mig i originalserien, men i den här boken... Det kändes lite tjatigt. Det var lite av en katt och råtta-lek, där Isabel ständigt (av goda anledningar) försökte hålla sina känslor borta och Cole alltid försökte vinna hennes hjärta. Jag... jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det kändes lite meningslöst och tjatigt och med en gnutta antiklimax mot slutet. Det gick i stort sett bara runt i en cirkel och ärligt talat så hade jag klarat mig utan den här boken.

Det var ingen dålig bok, men den hade kunnat vara bättre. Jag läste den i nästan ett svep, för den var svår att lägga ifrån sig, men inte så mycket hände egentligen. Lite meningslöst, det är min åsikt. 

Språket... lika bra som alltid, Maggie är min drottning. 

Handlingsmässigt så var det här ingen höjdare, och jag tror att många kan ha blivit lite besvikna - speciellt de som längtade efter mer Cole och Isabel (my otp!). Karaktärerna var fortfarande bra och intressanta, om än lite mer angsty nu när Sam och Grace inte fanns där för att liva upp det hela. Konflikten som höll igång dem var inte på topp i min åsikt, så det blev lite tjatigt och en gnutta ointressant efter ett tag... Men jag tyckte fortfarande om boken. Den var mysig att läsa och inte irriterande, trots att det kanske låter som att jag sågar den just nu. Jag blev nog helt enkelt bara ganska besviken, då jag väntade mig mycket mer.

Rekommenderas till er som tycker om Cole och Isabel, eller är Maggie-fans... men förvänta er inget stordåd. Bra, men lite av en besvikelse i min åsikt. 

2 comments:

  1. Vilket fint omslag! Har läst trilogin, men inte Sinner än. Det måste göras! :)

    ReplyDelete
  2. This was like getting to ride in the back of Loki and live inside the awesomeness in Maggie's brain. I love how you write contemporary romances with paranormal elements, the humanity is just so palpable. Thank you for this. Keep this series going.
    tria hair removal laser review

    ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D