Tuesday, August 26, 2014

Dyraste tillskottet i min bokhylla... tror jag!

Men om jag plockar ner en liten bit
Och kallar den för kryptonit
Och ger den till en flicka som är stark
Hej hej hemskt mycket hej! Det har varit lite segt med bloggandes på sistone, av många anledningar men främst att jag helt enkelt inte har känt för det... Jag har läst ut böcker, satt mig ned för att skriva recensioner och helt förlorat inspirationen. Det är inte mycket att göra åt, med lite tur kanske inspirationen kommer tillbaka, men för tillfället ligger några recensioner och väntar... som kanske blir mini, men vi får se helt enkelt.

Jag har inte köpt mycket böcker på sistone... Senaste var Sinner av Maggie Stiefvater, som jag även recenserade (klicka på titeln), men annars har det sparats oerhört mycket på att försöka läsa ut de böcker jag redan äger. Dock finns det ett antal böcker som jag måste köpa här nu i höst... de hör till en genre som kallas kurslitteratur. Ni hörde rätt, jag ska köpa kurslitteratur i höst. Nej, faktum är att jag har köpt kurslitteratur. Inte all, herregud nej inte allt som behövs inför hösten, men min första bok anlände idag från Adlibris...


Över 700 sidor. Väldigt tråkigt omslag. Alldeles för dyr för sitt eget bästa. Den här boken skall jag då använda i första kursen, som börjar... ja, snart. Det är introduktion på måndag (HJÄLP?!), och sedan kommer jag officiellt vara en universitetsstudent (!!!!!!!??????!!!!!). Imorgon måste jag registrera mig via internet och Oden bevare mig, det är så mycket och så konstigt och sedan är det en massa sociala aktiviteter som visserligen är valfria men borde jag lära känna nya människor?!?! 

Det känns lite skrämmande att åter igen behöva börja på ett nytt ställa, där ens gamla vänner inte längre kan skydda en från den otäcka resterande befolkningen. Många av er har säkert precis börjat gymnasiet och jag minns själv hur läskigt det var att komma till ett helt nytt ställe, träffa nya människor och hoppas innerligt att det finns NÅGON som kan sitta bredvid mig i klassrummet och i matsalen (bamba i Göteborg). Jag hittade några sådana för tre år sedan, som jag håller oerhört kära och jag inte vet hur jag ska klara mig utan. Nu ska de börja jobba och jag blir student på nytt... student som jobbar, men student likaväl. 

Men jag hoppas det blir kul. Min plan är att försöka hitta någon under introduktionen som ska gå samma kurs som jag och höra med den personen om hen vill gå på någon av de sociala aktiviteterna med mig... Vet inte hur man umgås med främlingar ensam nämligen. Det är fan ett under att jag har vänner. Hur har jag överlevt tre veckor på jobbet, där jag jobbat ett annat skift än det jag brukar? 

För er som inte visste det, jag ska läsa Ämneslärarprogrammet med inriktning Historia, Engelska för gymnasieskolan i fem år framöver. Det där är min första kurslitteratur. Den var dyr. Jag har ansökt om CSN helt själv som den vuxna människa jag är. Jag var tvungen att fixa ett Mobilt BankID helt själv som den vuxna människa jag är. Jag måste köpa ett periodkort för att jag är vuxen och inte får gratis skolkort längre. NÄMNDE JAG ATT JAG ÄR LAGLIGT VUXEN?! (Min bf påstår dock att man räknas som ungdom tills man är 25, bara för att han känner sig gammal annars förmodar jag) 

Till er som börjar en ny skola i höst, grundskola, gymnasie eller högskola... I feel you. Och till er som har valt att arbeta istället... lycka till med jobbsökandet och ha ett underbart år av ingen skola! :D Det blir nog bra... ska vi se^^ Nu ska jag återgå till mitt vuxna liv och... gå in på tumblr. Ja. 

This pointless post was brought to you by a scared adult-ish who starts uni in one week~ 

5 comments:

 1. Lycka till på universitetet! Själv började jag redan den 13 augusti, men det känns fortfarande jättekonstigt att vara universitetsstudent. Allt är så nytt. Spännande och läskigt på samma gång. Men mest spännande ändå. Och roligt. Jag hoppas att du också kommer att tycka det! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Vad bra att du tycker det är roligt, hoppas på detsamma! :D Vad läser du för något?^^

   Delete
  2. Affärsjuridik med inriktning ekonomi, så det är djupdykning i lagboken som gäller de närmsta fem åren. Det låter ganska trist, men det är faktiskt riktigt intressant. Men svårt. Har ju aldrig läst något liknande tidigare. ^^

   Delete
 2. Finns det en ännu nyare upplaga av den boken?! Jag hade den förra året och då var det ljusblåa versionen som gällde, men eftersom jag försöker få tag på allt vi blocket så blev det den mörkblålila för mig, vilket är den ännu äldre versionen som kom ut typ 2010.

  Lycka till med studierna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajamän, 2014 kom den tredje upplagan ut. Den blåa fungerade tydligen inte för min kurs i år sade de, så jag fick allt köpa mig den nya... Har lyckats få tag i en begagnad annan bok för samma kurs dock som jag ska få på måndag, så jag försöker skära ned på utgifterna... Fattig student som jag är ;)

   Delete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D