Wednesday, July 2, 2014

[Läs-A-Lot] #läsarsletavdig2k14

“If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.” 

― Haruki Murakami, Norwegian Wood

Det där, mina vänner, är en livsfilosofi. HEJ. Det är sommar, jag är fattig (höhö något nytt?), jag har mycket fritid... DET ÄR DAGS FÖR LÄS-A-LOT 2K14 BITCHES!!! 

Denna vackra sommar är det inte jag och Anna som håller i det, utan Nelly och Jenny (gå och säg hej), och de har även fixat en liten tävling och tema och lite andra aktivitetstjosan... så gå och kika på deras inlägg HÄR. Temat, kan jag nog avslöja, är *trumvirvel* TBR-SHAME! Med andra ord, de där böckerna som du verkligen skäms över att du äger men inte har läst. Ja, ehm, jag vet inte om jag har några sådana *kliar mig i nacken skyldigt*. Ni vet, de där som ni tänkte läsa men som... aldrig... riktigt... blev av. 

Nåväl, jag tänkte liksom tidigare i år delta lite halvhjärtat. Jag vet inte (vid det tillfälle som inlägget skrivs, hej hej framtiden) riktigt hur min vecka ser ut just när Läs-A-Lot anordnas, så vi får se om jag jobbar eller seglar eller faktiskt har tid att läsa något. I vilket fall, det är tanken som räknas eller hur? Jag ska försöka läsa mycket nu i sommar, då jag känner mig lite skyldig över hur dåligt det har gått den sista tiden... Hmpf. Startskottet går den 5/7 och målet ligger vid den 11/7. Det är en vecka. Jag borde hinna läsa något då... eller? Nåväl, jag planerar att delta och sedan får det fan gå som det går. Ska ni delta?

Det hålls en tävling i samband med Läs-A-Lot, som jag säkert nämnde, men själv är jag inte med för att vinna något. Jag tycker egentligen att eventet ska ha och göra med att ha roligt, med endast en regel: läs så mycket du orkar, vill och kan. Det är vad jag tänker göra, och därför kommer jag inte delta i t.ex. lässpurterna som anordnas på twitter, där man ska läsa så mycket som möjligt under en viss timme. Det är en rolig idé, men eftersom det ger olika poäng beroende på hur många sidor man läser... det känns inte som att man läser för att ha kul eller uppleva berättelsen, utan för att se sidoantalet flyga förbi. Men det är min åsikt, men hoppas att ni som deltar i det ser det som givande och roligt! Lycka till! :D 

Trots att jag sällan följer mina planer... så har vi här en liten lista på vilka böcker jag vill få läst under årets Läs-A-Lot. Jag tänkte först endast ha en bok som följer temat TBR-shame, men när jag stod här och funderade... ja, ehm, jag har nog fler som jag verkligen måste få läst. Så här har vi de som jag hoppas så läst, men det är inte alls säkert...

Läs-A-Lot Sommar 2014
   18406862
The Quantum Thief - jag har läst den i över ett år, det är dags att bli färdig...
Shades of Grey - se ovan.
The Green Mile - Min kompis Manfred köpte den till mig för tre år sedan... jag känner mig väldigt skyldig för att jag aldrig fått läst den.
Sinner - jag hoppas ha fått hem den i tid till Läs-A-Lot!!!

Officiellt Twitter-tag: #läsalotsommar
Emelies Twitter-tag-för-hon-är-rebell-*host*-lazy: #läsalot2014

1 comment:

  1. The Green mile har min man stående i hyllan, fast i svensk översättning. Har läsnge funderar på att läsa den. Jag deltar också i läs-a-lot mest för att det är kul och mindre för att tävla.

    ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D