Tuesday, February 25, 2014

Författarinspiration & KAAH-LI-MAAAAH

You were the love of my life
Darkness, the light
Jo, men nu var det ett tag sedan sist, inte sant? Hej på er! Hoppas sportloven har varit trevliga (är det någon som har sportlov den här veckan? Jag hade vecka 7, några andra vet jag hade vecka 8) och att ni är medvetna om att bokrean började IDAG, vilket jag glömde tills jag kom hem! Nåväl, jag är fattig ändå. 
Som vanligt återkommer jag med lite uppdatering på vad som händer i mitt liv, vilket är oerhört intressant så håll käften och AJABAJA jag ser muspekaren vid flikens kryss, våga inte klicka mig, din jävel... Hehe. 

Läsningen...
...går sådär. Vi läser väldigt mycket i skolan just nu så jag hinner inte riktigt läsa det jag vill läsa, tyvärr. Jag läser Borstal Boy i engelskan (den suger, det tar lång tid att läsa när en inte gillar boken) och Jag, Robot i svenskan (som jag tycker om!). I övrigt har jag tagit en paus från några böcker som jag haft liggandes i några månader och försöker få upp läslusten med The Raven Boys, när jag orkar, vill och kan (jag har bara läst 50 sidor eller nåt, så fråga inte om jag älskar den än). 

Skolan
Jag lämnade in mitt gymnasiearbete i fredags. JIPPIE!!! Det var first draft, men jag hoppas på att det duger så jag slipper sitta och uppdatera det om några veckor (ugh). Det är chill just nu. Jag ska skriva en historiauppsats om Mulan. Jag har tittat mycket på Disneyfilmer de senaste dagarna (omg Treasure Planet MY GOD feels ;___;).
MINA KÄNSLOR! DET HÄR ÄR INTE OKEJ! ;___;
¤ Författare
Förra veckan, i skolan, hade vi något som heter Career Day där en massa människor från olika yrken kommer och håller en timmes presentation om hur deras yrke är, etc. Det innebär en massa svenskar som kommer och försöker prata engelska, vilket är kul, men även att för en gångs skull kom det något intressant... en författare besökte oss. Hans M. Hirschi besökte oss och han var superintressant och jag blev så fantastiskt inspirerad. Han pratade om sig själv, hur han började skriva, hur han sedan började publicera och även om hur det är att vara en självpublicerad författare. Det var jätteroligt och inspirerande att lyssna på, jag blev jättesugen på att läsa hans böcker (speciellt The Opera House), och han hade så mycket bra information att dela med sig av. Vi fick titta på alla hans böcker, i fysisk form, och det kändes så häftigt att bara ta på dem och tänka "Han har skrivit de här böckerna". Tänk att få sin bok publicerad och se den, så som jag såg hans böcker, med omslag och allt. Det var en otroligt häftig upplevelse. Jag fick verkligen upp hoppet igen, tack vare hans presentation, då jag under en lång period tvivlat mycket på den här författaridén eftersom jag känner att jag inte har tid att skriva. Men att få lyssna på hans historia och hans tips, det gav mig så mycket hopp och inspiration så... aah, det var underbart. Jag är oerhört tacksam till Hans Hirschi för att han väckte liv i min livslånga dröm igen. Tack för det!

Länkar till Hans M. Hirschi

Spelspelspelspels--SPELLS?!
Om ni inte visste det, utöver böcker och filmer och allt det så tycker jag mycket om att spela. Sedan jag skaffat Final Fantasy X och Persona 4 så avgudar jag min gamla PS2:a, men i övrigt älskar jag datorspel. Jag föredrar fantasyspel med en bra story (story är viktigt ok), jo, och Sims såklart. De senaste veckorna har jag spelat en del på tidigare nämnda PS2:a (jag är nästan klar med FFX ;__;), men vad jag har spelat mest... Det är nog Magicka. Om ni inte vet vad det är så är det ett svenskutvecklat fantasyspel (roligast som multiplayer, i min opinion) där en springer runt som Wizards och hittar på nya trollformler, slåss mot goblins, etc. och det är hur kul som helst! Jag fick mina kära vänner Mathias och Becca att skaffa det och vi har så sjukt kul, det är sanslöst! Vi larvar oss något kopiöst och vi har spelat klart originalstoryn två gånger. Tänk er, tre idioter som råkar döda varandra var och varannan minut i försök att hitta nya trollformler (eller bara för att vi är elaka), med en icke-vampyr vid namn Vlad som vår guide genom en fantasyvärld där ett konstigt engelska-blandat-med-svenska-och-jagvetintevad-språk talas i bakgrunden, med löjliga NPCs och... ahhhh, det är så kul. Så, jag spenderar mycket av min tid på det.. hehe :3 Jag ville bara dela med mig av det, jag lovar det är superkul! :D (om någon av er spelar det, eller känner för att prova, så säg till så kan vi spela tillsammans! :D)

Vad har ni haft för er på sistone? Hoppas ni mår bra! :D

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D