Thursday, February 13, 2014

Extreme Book Makeover: Pocketshop

But were we indestructible? 
I felt like we could brave it all
Herregud det är redan torsdag... Jag har haft sport(räknas att ligga i sängen som en sport?)lov i fem dagar redan och jag känner att jag hade behövt åtminstone en vecka till. Jag behöver en vecka till att sova och bara lata mig, och sedan en vecka rehabilitering då jag kommer i form igen (i.e. går upp i tid, lämnar huset, umgås med folk, är produktiv) innan skolan börjar. Jag lämnade huset (att gå ut med hunden räknas inte till att lämna huset, ok) för första gången idag och åkte in till stan för att möta upp med några kompisar (mitt livs andra kärlek: nudlar). Eftersom jag, som den tidspessimist jag är, nästan alltid är 20 minuter för tidig och mina kompisar (specifikt en viss tidsoptimist som jag inte ska nämna vid namn *host* det rimmar på FELIN) ofta är sena... så bestämde jag mig för att gå in på Pocketshop på stationen (där böcker är SVINDYRA) och kika runt lite... Då hittade jag lite spännande saker.

Vet ni vilka böcker som har fått typ fem olika omslag? THE HUNGER GAMES. Jag skojar inte ens, de har nya omslag till den serien HELA TIDEN och då snackar jag inte om filmomslag... Jag förstår inte. Vad är det för fel på originalen? Men, som väntat, så har de nya omslag... IGEN. Men några andra böcker visade sig ha nya omslag också, så jag tänkte dela med mig av de som jag hittade idag...

The Hunger Games
Catching Fire
Mockingjay


Divergent & Insurgent - Veronica Roth                                   Paper Towns - John Green               
Vad tycker ni om de nya omslagen? Personligen tycker jag att Divergent och Insurgent är... lite basic. De är fina och så, men de är så typiska UK covers. The Hunger Games... jag är inte överförtjust. Jag föredrar de gamla, ni vet de svarta, enkla som faktiskt var jättefina trots att de var super-basic UK covers... jag vet, jag argumenterar emot mig själv, men de var finare. De nya är lite skrikiga och samtidigt ser man knappt vad det står på dem... Inte överförtjust, som sagt.

Paper Towns, dock! WOAH. Jag älskar det omslaget! Det har lite julkänsla över sig, men samtidigt är det väldigt fint illustrerat och det passar liksom... jag vet inte. Hold on, här har vi det inte lika fult fotograferat... Jag vet, jag vet, jag är en hemsk fotograf. 
Jag gillar det här omslaget... Jag funderade på att köpa det, men... jag äger redan den här boken... men det är så fint... men jag behöver det inte... det jag äger är också fint. Ååååh, jag gillar det.

Vad tycker ni om omslagen? Finns det några andra böcker där omslagen görs om hela tiden (Harry Potter är jag medveten om, thank you very much), som ni har märkt? 

Jag vet inte vad det här var för inlägg, jag såg omslagen och ville dela med mig av mina fynd... Och nej, jag köpte faktiskt inga böcker idag....

HA DET BRA. TACK OCH HEJ.

5 comments:

 1. Hej!
  Eftersom det är Alla hjärtans dag idag så tänkte jag sprida lite kärlek (det är ju så dumt egentligen att jag bara gör det på just den här dagen, jag tänker ju ofta på hur mycket jag gillar er, men jag tänkte att jag kanske äntligen skulle göra slag i saken)

  HEJ EMELIE! Som du vet älskar jag din blogg sjukt mycket, men sedan är du ju SJUKT TREVLIG OCH KANSKE FÖRST OCH FRÄMST SJUKT SARKASTISK OCH DET ÄR VÄLDIGT TREVLIGT! Och du sitter säkert och suckar åt klyschigheten i den här kommentaren, MEN JAG BRYR MIG INTE, MOHAHAHA xD

  I alla fall, du vet att jag tycker sjuukt mycket om dig och jag älskar alla de saker/projekt vi har gjort tillsammans på bloggen!

  Så tack för att du är du och tack för din underbara blogg! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alltså... vad ska jag svara på det?

   JAG TYCKER VÄLDIGT MYCKET OM DIG DU ÄR EN SÅDAN FIN MÄNNISKA VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN DIG<33333
   (inte spela Harpan iallafall...)

   Det är så roligt att bara sitta och chatta med dig om allt möjligt, för du är en sådan sjukt härlig människa och gör att jag känner mig en del av bloggosfären, vilket är väldigt duktigt av dig (vilken lång mening det blev...). Jag bryr mig inte om hur awkward vi är tillsammans IRL, för vi är awkward människor och vi är awkward tillsammans AND THAT'S ALL THAT MATTERS<3

   Puss och kram (jag, typ, gillar-gillar din blogg också :3)!

   Delete
 2. Äääälskar det Paper Towns omslaget! När jag såg det i den lilla lokala bokhandeln med ca 10 YA-böcker kände jag mig tvungen att köpa den (vilket jag gjorde)!

  ReplyDelete
 3. Jag tycker Divergent-omslagen var rätt fina :) Stilrena, och de ser säkert SJUKT snygga ut tillsammans i bokhyllan ;D Gillar dock INTE de nya Hunger Games-omslagen..... Det ser ut som sådana där typ billiga chokladgodisar med billig folie runtom som alltid går sönder när man försöker ta bort det... Jag skulle nog bli lite intresserad om jag såg omslaget i en bokhandel (vad i hela fridens dag är det här?!?!?) , men det är ändå himla fult :P

  ReplyDelete
 4. Tycker hunger games omslagen är hur coola som helst. Alltså, jaa alltsså. Glänset! Det heter så när böcker glänser i bestämd form. Glänset är så fint!

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D