Sunday, November 24, 2013

[SERIES FINALE] Flesh & Bone + Fire & Ash by Jonathan Maberry

SPOILERS!
För er som ej läst Rot & Ruin eller Dust & Decay!
Läs ej om ni tänker läsa uppföljarna, båda informationstexterna innehåller spoilers.

13147460Titel: Flesh & Bone
Serie: Benny Imura #3
Författare: Jonathan Maberry
Sidor: 469
Format: Hardcover (Simon & Schuster)
Release: 2012

Benny Imura and his friends
are reeling from the tragic events of Wawona and the second Gameland, but there's no time to stop and mourn fallen comrades. Survival in the great Rot and Ruin requires movement, and so, with heavy hearts, Benny, Nix, Lilah, and Chong continue their quest to find the jet they saw in the skies months ago. If that jet exists, then humanity itself must have survived... somewhere. Finding it is their best hope for having a future and a life worth living.
   But the Ruin is far more dangerous than any of them can imagine. The zoms seem to be mutating in terrifying ways that could change everything Benny and his friends know about surviving among the walking dead. And even worse, a death cult has arisen that is gathering new followers at a frightening rate and is devoted to sending every living persona in the Rot and Ruin into the waiting arms of death.

¤ ¤ ¤

13424356Titel: Fire & Ash
Serie: Benny Imura #4
Författare: Jonathan Maberry
Sidor: 537
Format: Hardcover (Simon & Schuster)
Release: 2013

Benny Imura and his friends
have found the jet and Sactuary - but neither is what they expected. Instead of a refuge, Sancturary is a hospice, and the soldiers who flew the plane seem to be little more than buraucrats who have given up hope for humanity's future.
   With Cong hovering between life and death, clinging to his humanity by a thread, Benny makes a startling discovery: A scientist may have discovered a cure for the zombie plauge. Desperate to save Chong, Benny and his friends mount a search-and-rescue mission. But they're not the only ones on the hunt: The reapers are after the cure too, and they want to use it to wipe mankind off the face of the earth.

With Fire & Ash, New York Times bestselling author Jonathan Maberry draws his memorable zombie series to a gory, glorious, and satisfying conclusion.


RECENSION

descriptiondescription

Så, för er som är nya; välkomna! Jag läste Rot & Ruin 2011, Dust & Decay samma år, och nu, 2013, har jag äntligen läst ut en bokserie som faktiskt är en av mina absoluta favoriter. Jag ÄLSKAR den här serien så jävla mycket, och nu är den över. Vad ska jag göra med mitt liv nu? 

Så, jag hoppas att vi inte har kvar någon som tänker läsa böckerna, för om ni är kvar.... STICK HÄRIFRÅN! SPOILERS, HALLÅ ELLER??!?!?! 1...2....3.... Är vi ensamma? Bra.

Okej, en kort sammanfattning: I Rot & Ruin lärde vi oss att zombieböcker inte behöver handla om att bara döda zombies som en sport, utan att det finns respekt för liv och det var väldigt känslosamt. Jag har aldrig blivit så rörd av en zombieberättelse som av den här. 
I Dust & Decay fick vi en påminnelse om vilka som är riktiga monster i världen - människor, inte zombies - och vi lärde oss att hämnd suger och det slutade med att Jonathan Maberry slet ut mitt hjärta, tack så mycket för det.

Nu, i Flesh & Bone och Fire & Ash, de två sista delarna i serien om Benny Imura, fortsätter vi på temat om människor som monster, men vi dyker även in i tanken att ungdomar är nyckeln till framtiden och att hopp aldrig är förgäves. Genom den här serien har jag tvingats lida med huvudkaraktärerna, om och om igen för att de förlorar alltid så mycket. De har förlorat så mycket, sett så mycket ondska och knappt haft några framgångar... Men de kämpar ändå på. Så, naturligtvis fick jag en hjärtattack när det såg ut som att allt skulle gå vägen till sist... Det såg ut som att allt skulle lösa sig, att de äntligen skulle få lite tur. Vad hände? Jo, de stack på ännu ett självmordsuppdrag. HAR DU INGEN SYMPATI FÖR DESSA KARAKTÄRER, MABERRY?

Man skulle kunna säga att serien är uppdelad i två delar. Första handlar mycket om bounty hunters och Gameland, en arena dit barn kidnappas för att slåss till döden mot zombies medan hemska människor satsar på vem som kommer vinna. Det är HEMSKT. Andra delen av serien, med början i Flesh & Bone, handlar mycket om The Night Church som vill utplåna alla människor för att deras gud har sagt att världen ska ärvas av de döda. Ja, extremt religiöst, det är olidligt. Vi ser att konflikterna karaktärerna möter utvecklas från något lokalt och personligt till något så mycket större, då det inte längre bara handlar om att överleva - det handlar om att rädda världen. Fan, Maberry, du vet hur man utvecklar en berättelse

Serien har utvecklats så mycket genom böckerna och det älskar jag. Mina favorit är fortfarande Rot & Ruin, men herregud vad bra den här serien är. Jag var inte jätteförtjust i Flesh & Bone, jag tyckte att den var lite seg och trist på sina ställen, och jag hade svårt att komma in i Fire & Ash också... Men de är fortfarande olidligt intressanta. De är actionpackade, spännande och oerhört bra planerade. Karaktärerna väcker mycket sympati, och speciellt i sista boken tyckte jag om Nix och Bennys förhållande som har gått lite utför de senaste böckerna. Vi har fått se dessa karaktärer växa upp, älska och förlåta... Det är så vackert. Speciellt slutet på Benny och Nixs förhållande gjorde mig väldigt rörd eftersom det visade hur mogna de hade blivit och att förhållanden inte är allt som behövs för en bra berättelse. Maberry vågade ta steget att splittra ett par i en serie, i sista boken, och det var fantastiskt. 

Är jag väldigt osammanhängande? Herregud, det kanske blev för mycket att ta båda böckerna i en recension.

De här böckerna drev mig till vansinne. Det finns så mycket smärta, tårar, humor och spännning... Vad ska jag göra med mig själv nu när det är över? Det finns så mycket innehåll i den här serien att det är löjligt. Den är oerhört innehållsrik och välplanerad och bra utförd... Seriöst, om ni inte läser de här böckerna så missar ni något fantastiskt. 

Chong var inte med i ungefär halva Fire & Ash, spoiler, vilket jag i slutet insåg gjorde att jag var lite less på boken... När han återkom så höll jag på att dö, det blev så bra! Jag märkte vilken stor skillnad Chong gör i böckerna, trots att alla andra karaktärer är så bra och underhållande de också! Men jag vet inte, Chong har gjort ett stort intryck på mig och jag tyckte att speciellt i sista boken så saknade jag honom. Jättebra!

Jag vet inte vad jag ska säga. De här böckerna är så actionpackade, intressanta och underhållande. Detta är en av mina favoritserier för YA, de är helt fantastiska. Jag riktigt älskade de sista hundra sidorna i Fire & Ash, när de återvänder till Mountainside för att rädda alla och HERREGUD Saint John. Det var så vackert och intensivt och olidligt! Jag älskade det! Slutet var PERFEKT för den här serien, det var bara så bra... Åååååh, jag orkar inte! Vad ska jag göra med mitt liv?

Jag vet inte vad mer jag kan säga. Jag tyckte inte att de här böckerna var lika bra som de två föregående, men fortfarande väldigt bra. Slutet på sista boken var FANTASTISKT och jag är väldigt glad med hur serien slutade. Den här serien är helt enkelt bara väldigt, väldigt bra. Ååååh, jag älskar den så mycket.

Om ni inte har läst Rot & Ruin, GÖR DET!

Flesh & Bone

Fire & Ash

Benny Imura Series 1-4

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D