Sunday, September 29, 2013

Emelie Går På Bokmässan 2013

To be lost in the forest, to speak with a tree
Här kommer då den spännande upplösningen om Bokmässan 2013, och det är väl lika bra att få första frågan överstökad: Var det kul?
Svar: Ja!

Det var jättekul att få träffa så många människor, både bloggare och twittrare, och få gå runt med er hela dagen :D Det blev knökat i Bonniers monter där vi stod, kanske 30 pers, och trängdes, skrev i block och på tygkassar, och kramades. KRAMKALAS! Att få gå runt och träffa er var det roligaste med hela Bokmässan, så tack så mycket! 
Den officiella träffen var rolig den med, speciellt eftersom det var så roliga gäster. Cirkeln-författarna var där - båda jätteroliga och trevliga - och trots att jag varken har läst hela boken eller ens tyckte om den för den delen så var det roligt att lyssna på dem :) En från Bonnier var där (tyvärr kommer jag inte ihåg hennes namn) och hon var också rolig, och hon hade väldigt många bra tips så jag satt hela intervjun och tänkte över mitt egna manus. Men bäst var kanske att få prata med Kristin Cashore via Google Hangout (hon var supertrevlig!). Så, tack till Bokugglan och Boktjuven för att ni anordnade träffen. 

Själva Bokmässan var inte så mycket för mig i år, jag hade inte så mycket och kände faktiskt inte för att gå runt och browsa särskilt mycket... Det var roligare att hänga med gänget då (Anna, Frida, och Ebba hängde jag med hela dagen, och ni är underbara!).

Så, det är väl dags att gå igenom böckerna som jag fick med mig hem...
(och som vanligt är jag för lat för att ta egna bilder *suck*)

GOODIE BAG
 18458324  
Avgrundens änglar - Magnus Nordin (inbunden)

Har lite varierande känslor för den här boken... Å ena sidan så ser den iallafall lite intressant ut, men å andra sidan så läste jag Skuggvarelser av Magnus Nordin och hatade den något enormt. 

Mitt bultande hjärta - Alf Kjetil Walgermo (inbunden)

Ganska intressant, men jag vet inte om jag är för gammal för den... Jag hoppas att den är bra :)

Den femte vågen - Rick Yancey (inbuden)

Det finns så blandade recensioner av den här boken, men jag har länge funderat på att läsa den. Jag tror jag ska göra det, en dag, någon gång. Förhoppningsvis inte alltför långt in i framtiden :)

  
Flyt som en fjäril, stick som ett bi - Elin Nilsson (inbunden)

Jag är inte förtjust i svenska ungdomsböcker, har aldrig varit det, eftersom de har känts så medelmåttiga. Därför är jag väldigt skeptisk mot den här (och några av de andra böckerna också), så vi får se om jag läser den... Vi får se.

Om himlen smälter - Hassan Loo Sattarvandi (novellix)

Endast en kort novell, läser nog den snart.

Lögnen på femte vågningen - Do Van Ranst (inbunden)

Får se här med, jag känner mig så gammal. Inte idealt min typ av bok, men vi får se :)

Sedan fick vi även lite bokmärken och dess like... Yay! :D

ÖVRIGT från TRÄFFEN
 
Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth (häftad-ish)

Pris för att jag och Ebba kom tvåa i Rebustävlingen som hölls under Bokmässan, woohoo!

Jungfrustenen - Michael Mortimer (inbunden)

En bok som var över från en tidigare träff som man fick ta om man ville, och som jag har haft ögonen på i några veckor så ihihihihihihih :D

Sedan köpte jag faktiskt inget under Bokmässan. Ja, där har vi den spännande upplösningen. Lyckades Emelie behålla sitt studiebidrag? Svar JA! Hon spenderade endast pengar på lunch med gänget (hade företagsbiljett till mässan) och därför kom hon hem med inte så överdrivet mycket böcker. Jag hittade faktiskt inget i år som jag ville köpa, vilket var både tråkigt och bra. Tråkigt för att jag köpte inga böcker, och bra för att mässpriserna är GALNA. Jag kände inte att jag ville köpa något, och sedan att jag inte borde. Eftersom jag fyller år snart så är det ju onödigt om jag råkar köpa något som någon annan tänkt köpa TILL mig. Hehe. Ja, så det blev inte så mycket böcker, tyvärr. 

Men som sagt, det var jättekul att träffa alla (mindre roligt att årets mässa var ganska medioker) och jag ser fram emot att göra det igen i framtiden! Nästa år hyr vi en egen monter! :D

6 comments:

 1. Det var jättekul att träffas igen! :D Älskar att vår bokträff tog över Bonnier Carlsens monter.

  ReplyDelete
 2. Det var jättekul att träffas! :D
  Tack för din guidning till mässan, hade nog gått vilse utan dig, haha!

  ReplyDelete
 3. Härligt inlägg! Var superkul att träffas!! :D

  ReplyDelete
 4. Det där ser ut som en härlig hög nya böcker! :D

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 6. SVAR: HEEEEJ EMELIE!! Jag saknar dig också! Kul att du gillade videon! Vi får se till att träffas snart igen! Och Anna också!^^

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D