Sunday, April 21, 2013

Jaså, är det den tiden på året nu igen? (Liebster Blog Award)

"Oh come", they said. "Come to the fair!"
"The fair?" said he, "But I'm a bear! All black and brown and covered in hair!"
Först och främst, jag må kanske ha en liten läsvacka just nu... Nej, nej, jag vill inte höra något "jag tycker synd om dig", sshhh, lyssna istället på vad jag försöker säga: Det gör inget. Varje gång någon har en liten läsvacka (btw, att inte vilja läsa någon enstaka gång ibland är inte att ha läsvacka) så hör jag alltid ett massa om hur jobbigt det är att inte vilja läsa, men ärligt talat... Det är ingen big deal. Anledningen till att jag inte har kunnat ta tag i en bok på ett tag här nu är på grund av dessa anledningar: Bleach, Sims 3, YouTube och skola. Det gamla vanliga, haha, jag vet. Men jag ska försöka komma ur det lite... Ta tag i Wolfsbane, Underbara Helvete och kanske äntligen påbörja Profetens tid... hehe *stress*

Jo, nu till det verkliga inlägget... Vill ni höra en underbar låt? :D SYND, för det får ni göra efter Liebster Blog Award. Jag blev taggad av superunderbara och härliga Lisa... nämnde jag att hon är superhärlig? Så, ja, tack för det! 

1. Vad ville du bli när du var liten?
Jag har velat mycket jag... Glassbilschaffis, polis, veterinär, hoppryttare, polis, etc etc etc. Jag kanske har glömt något, men jag har inte direkt hållit koll på det... Jag fokuserar min hjärna på framtidstänkande för tillfället... hehe D:

2. Vad är du idag?
Studerande, andra året på engelskttalande gymnasial samhällsutbildning, sex månader från myndig, Game of Thrones-encyklopedi och med en påhittad examen i sarkasm. Thank you, come again.

3. Vart vill du helst resa?
Åh herregud... En bättre fråga hade varit vart jag helst INTE vill resa! Åh, just nu vill jag till Alaska, Kanada, UK (främst Skottland och återbesök i Oxford), Japan + Sydkorea (utan Nordkoreanskt hot, thank you very much.), Kinesiska muren, Sydafrika, Australien... Jaa, ska jag fortsätta?

4. Var ser du dig själv om 5 år?
Herregud... hur gammal är jag då? 23? Fan, jag börjar bli gammal. Kanske borde skriva in mig på ålderdomshemmet redan nu och få det gjort. Nej, men om fem år då är jag förmodligen (host, sorgligt definitivt) fortfarande en student, vart vet jag inte riktigt ännu, och förhoppningsvis med en plan för framtiden, vilket är något jag saknar för tillfället.

5. Rött eller vitt?
Pratar vi färg eller vad pratar vi? Färgmässigt så är jag faktiskt ganska förtjust i vitt, men allt är dödligt i för stora mängder, och vitt kan bli ganska tråkigt... inte lika tråkigt som beige (stavas det så? Äsch, bäääsch heter det), men ändå. Så, ja rött.

Men om vi snackar vin här... Ja, jag kommer inte ihåg hur vitt vin smakar, men rött är inte särskilt smakligt... Fast å andra sidan, jag är ju nykterist och har faktiskt aldrig druckit. Ni vet, av principsak. 

6. Sommar eller vinter?
Ska vi väga för och nackdelar?
Vinter: + Fint, roligt med is, härligt att andas in, luktar gott, fryser hellre än svettas.
- Mörkt och deprimerande, kallt, finns inte så mycket att göra annat än att sitta inomhus för ingen vill någonsin åka skridskor med mig ;__;
Sommar: + Mycket att göra, SEGLA, sommarnätter, grönska, barfotagång och hårdnande fotsulor, grilla, tälta, nattpromenader, läsa utomhus, söta människor kommer ut på sommaren, glass, Liseberg, fräknar
- VARMT (a.k.a. svettas ihjäl, no me gusta), ljust när man ska sova, insekter, mycket folk, blotta sina halvnakna kroppar som man gömt under vinterhalvåret under kilon av kläder och att känna sig utsatt, folk förväntar sig att man ska umgås ständigt = höga förväntningar = press, solbränna (inte solbrun, SOLBRÄNNA, tack kära pigment).

7. Skog eller hav?
SLUTA! Å ena sidan så är det supermysigt att vara ute på havet med segelbåten, men å andra sidan så är det supermysigt att rida på sommarkvällarna i skogen... Fast nu rider jag ju inte längre, men ändå, sluta förstöra mina minnen. Fast insekter då... Alltså, jag tycker inte om den ickiga känslan av havsvatten, eller brännmaneter (som jag stöter på varje dag och har vant mig vid),  men fyfan på myggor och insekter i skogen. Jag vet inte, okej?

8. Vad gör dig ledsen?
Enkelbiljetter till publicering som så många idiotiska böcker få, människor som köper utan att ifrågasätter informationen, dumma människor i allmänhet (vi gränsar lite på raseri här nu), tortyr, familjetragedier, mobbing, dålig självkänsla, ätstörningar, misshandel, våldtäkt (åter igen på gränsen till raseri), ojämställdhet... Försöker ni göra mig ledsen?

9. Vad är det bästa du vet?
Min familj, mina vänner, nattpromenader med nämnda vänner, fikastunder och djupa samtal, en så jävla bra bok att du blir helt omskakad inombords, kärlek, att vara levande, att känna att man betyder något för någon annan - att känna sig behövd, drömmar, logik, låtar som talar till en, min syster, identitet, sanning.

Jag taggar...
Anna från bookshelf för att hon är så jävla underbar och som jag önskar att jag kunde träffa oftare, trots att vi båda är superawkward, och för att hon är den bloggare som jag känner bäst och pratar med mest. En dag ska vi spela Harpan tillsammans! :D

Zozzo och Emme från Bokzoem för att båda är väldigt härliga människor, även om jag visserligen har pratat med Zozzo mest, och för att jag älskar deras blogg.

Ebba från Ice and Fire för att hon är en otroligt skicklig bloggerska och hon klättrade snabbt på min personliga lista över bästa bloggare där ute. Tack för att du förgyller min vardag med vitsiga inlägg och inte är rädd för att stå för din åsikt.

Härefter vet jag inte vilka som inte har blivit taggade eller som har blivit det redan... Men dessa är de jag kan komma på just nu, men självklart tycker jag att många andra bokbloggare förtjänar ett sött litet pris på sin blogg. Och åter igen, jag vet inte om dessa människor redan har blivit taggade eller kanske redan svarat på frågorna... Men jag bryr mig inte, ni förtjänar det dubbelt upp! (Jo, Lisa också, så anse dig själv vara semi-taggad/back-at-ya)

Jo, lovade inte jag er en sång? Ahh, okej då, ni kan väl få en sång... AHEM...

2 comments:

  1. Hej hallå! Har taggat dig i "The Book Sacrifice Tag" som du jättegärna får göra!

    http://bokrygg.blogg.se/2013/april/the-book-sacrifice-tag.html

    ReplyDelete
  2. Tack så mycket, dina ord gjorde mig superglad! :D ♥

    ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D