Friday, April 26, 2013

BURN BABY BURN! [Book Sacrifice Tag]

On the street when the sun sets,
They put on smokey makeup,
With an expressionless face.
Lucy taggade mig för The Book Sacrifice Tag, skapad av Ariel Bisset för några veckor sedan. Jag har sedan jag först såg videon när den kom upp velat göra den här på bloggen, men Lucy hann minsann före mig, haha! Supertack för taggen! :D Nu, mina damer och herrar, ska vi offra böcker! :D

The Book Sacrifical
Vampire Academy (Vampire Academy, #1)1. En överskattad bok. Vi börjar med Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem? 

Vampire Academy, I choose you! Ja, jag vet, ni håller säkerligen inte med mig, men Vampire Academy... ARRRGHHHH!!! Vad är det här ens för bok?! Jag orkar inte! Jag har läst den en gång, för flera år sedan, men jag minns än nu hur extremt överskattad och irriterande den var. Vad är det som så många ser i den? Jag förstår det inte, jag fann någonting som jag tyckte om med den här boken. Nej, varsågod, zombies, ät den gärna!

Läs min recension här.


------------------------------------------------------------------------------------------

Passion (Fallen, #3)2. En uppföljare. Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv? 

Vill ni prata om en besvikelse till uppföljare? Jag ska ge er en besvikelse! Passion av Lauren Kate.... UUUURGGHHHHH!! KILL IT WITH FIRE (eller, ja, regn)! Jag har pratat om den förut, ni har alla hört mina åsikter... Men herregud, snacka om en hemsk uppföljare. Jag ska erkänna att Fallen var helt okej, inget speciellt, Torment visade sig vara lovande, den var på god väg att vara en bra bok så jag såg faktiskt fram emot Passion - BAM! Besvikelsen! Den här boken är så jävla skrattretande att det är löjligt, den är förfärlig!

 description
Läs min recension här.


------------------------------------------------------------------------------------------

Lord of the Flies3. En klassiker. Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du? 

Ååååhåhåhå... Nu jävlar, shit's going down. Jag har inte ett sansat förflutet med klassiker, ska jag erkänna, även om jag på senare tid har kunnat uppskatta en eller två... Men det här är nog den värsta klassikern jag någonsin läst. Ni kan säker gissa vilken det är... åh, inte? Lord of the Flies av William Golding... ååååh, vad jag hatar den boken. Jag har tvingats se filmen femhundra gånger i skolan, jag tyckte aldrig om den, och sedan förra året i ettan på gymnasiet så tvingades vi läsa den.... Åååh, jag vill bränna den. Om jag ändå hade kastat den boken på min lärare (fast nej, jag tycker om min lärare). Fyfan, bara bränn den.

Läs min recension här.

------------------------------------------------------------------------------------------

4. Sämsta boken i ditt liv! Tänk dig att du kikar runt bland bokhyllorna i biblioteket när BAM, växthuseffekten exploderar och hela världen har frusit till is utanför. Din pappa ringer och säger att din enda chans till överlevnad är att bygga en eld. Vilken är den första bok som du springer och hämtar för att bränna, vetandes att du inte kommer må särskilt dåligt över att bränna den trots allt?

Här har vi dig, din jävla lilla bitch... Jag kan inte rätt ut säga att det är min absoluta favoritbok i hela mitt liv, men just nu är det så nära vi kan komma. I vilket fall så skulle jag gärna bränna den här boken gång på gång, med eller utan växthuseffektens apokalyps! Ni har hört namnet, den heter Thirst (vol. 1) av Christopher Pike. Din lilla jävel... Fyfan vad jag avskydde den här boken/volymen. Och ändå läste jag ut hela! Ibland ångrar jag att jag har läst en del böcker... tänk vad mycket tid jag hade kunnat spendera på bra böcker! Nej, fyfan, värsta boken som jag kan komma på just nu, ja det är den här jäveln. Rekommenderas INTE.

Läs min recension här.


------------------------------------------------------------------------------------------

6. [Emelies scenario] En karaktär som du skulle förklara som häxa. Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem. Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?

Ja, mina vänner, det blev genast lite blodigare här på bloggen. Istället för att offra en bok så offrar vi nu en bokkaraktär. Hmmm, vilken är min mest hatade bokkaraktär? Ja, vi skulle ju kunna ta någon som Christian Grey eller kanske Ana Steele, båda från Fifty Shades of Grey, men icke! Nej, idag ska vi ta någon helt annan, och det är ingen mindre än Zoey Redbird från House of Bloody Night. Aaaah... jag kan redan känna doften av hennes kött som bränns på bål! (Nämen gud, morbid much? o___o) Varför hatar jag den här karaktären? Jo, det började i bok två av House of Night-serien, denne vid namn Betrayed... Vi kan börja med att även den boken är hemskt dålig, men det var här som Zoey förrådde alla sina kompisar, var otrogen mot sin pojkvän, med en lärare som lurade henne... Förutom detta och att alla förlät henne bara sådär, hon är även otroligt Mary Sue-ig, superpopulär, irriterande, gnällig, alla-killar-vill-ha-henne och rätt av en jävla satmara. Nej, Zoey Redbird är ingen favorit hos mig.


Originalvideon av Ariel Bisset.


Ja, jag vet, jag glömmer alltid av att tagga folk, shysh på er, sluta tjata och tänka dåliga tankar om mig, det är inte mitt fel, sluta, nej, lägg ned kniven... godammit, kvinna eller man eller hen eller transsexuell eller oidenfierbar eller katt! 


Jag taggar 
(det är helt optional, jag tvingar ingen, men det vore roligt att se era inlägg!)

 EBBAEBBAEBBA! Förlåt, jag menar EBBA, för hon är typ en av mina favoritbloggare, typ, ever.
- ZOEM! Ni vet, Zozzo och Emme, de där skumsiga filurerna som jag alltid taggar för att jag tycker om dem?
- ANNA måste göra min tag. Jag vet att Lucy redan taggade kära lilla Anna, men jag vill att hon gör mitt scenario också, haha! (vadå partisk, jag är väl inte partisk, vad menar du med att jag alltid taggar Anna?)
- SofiaBokbiet.blogspot.com, eftersom jag känner för att sparka igång hennes bloggande!
- Melanie för Melanie får inte tillräckligt med kärlek och det tycker jag att hon förtjänar för hon är faktiskt supertrevlig!

- ALLA ANDRA SOM VILL GÖRA DEN MEN SOM PRECIS SOM JAG ALDRIG BLIR TAGGAD FÖRRÄN I SLUTET (utom den här gången då, söt på dig, Lucy!) EFTERSOM WE'RE ALL IN THIS TOGETHER OCH VI KAN VARA AWKWARD OCH SARKASTISKA HEFFAKLUMPAR TILLSAMMANS! (om ni kör taggen så tipsa gärna mig om det då, jag vill läääääsa~!!)

Sidenote: Jag känner förövrigt att bloggosfären kretsar lite kring en del särskilda bloggare och att vi taggar nästan bara varandra hela tiden... Därför tycker jag att ni kan tipsa mig om fler bloggare! Jag vet, jag är inte bra på att hålla utkik själv, men det är väl det jag har er till?

7 comments:

 1. Haha, åh, vilket underbart scenario! Zoey, Zoey, Zoey åh fy den värsta PoV-karaktären någonsin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vem skulle du bränna på bål? xD Ja, jag hatar henne... Usch och fy, pyttsan, vilken hemsk karaktär. Ska vi starta en ny häxjakt, eller vad tycker du?`;D

   Delete
  2. Zoey också, helt klart! Absolut, det tycker jag! ;)

   Delete
 2. dina svar var sjukt roliga, haha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tack! :D Gör gärna tag:en du med om du vill! Jag glömmer alltid av att tagga folk/vet inte vilka som har blivit taggade, redan, haha! xD

   Delete
 3. Tack för taggen Emelie =) Nu har jag också besvarat alla frågorna ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. VEM ÄR DU? xD Någon har glömt skriva sitt naaaamn~ xD Men vad roligt! :D Hoppas du hade roligt när du svarade! :D (Skulle vilja ta en titt på det, men vet inte vem du är just nu... Melanie? För den har jag sett... Om det inte är Melanie, ja, då blir det svårare! XD)

   Delete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D