Friday, February 22, 2013

2013 Filmtema: Sagor och Böcker [DEL 2]

I want to spend my life with a girl like you
Vi fortsätter 2013s filmtema med några fler filmatiseringar, några som ni kanske känner igen... hint hint ;)

The Host (29 Mars, Sverige)
The Host (2013) Poster
Errr... Fangirling? Jag har inte alls väntat fyra år på den här filmen, psssh, neeeeeej... O___O GE MIG NU. Jag har spenderat ungefär fyra år som sagt med att vänta och oroa mig för den här filmen efter att ha läst och älskat boken av Stephenie Meyer. Jag älskar fortfarande den här boken, men nu när trailern äntligen har kommit ut så orkar jag inte oroa mig längre utan ser bara så mycket fram emot filmen! Jag hoppas innerligt att den blir bra... om de sabbar den här så slår jag någon. Nog för att det var lätt att sabba Twilight med den storyn, men The Host är så jävla underbar att jag blir ärligt talat arg om de har härmat Twilight eller något... uuughh, jag vill så gärna att den här filmen blir bra.

A parasitic alien soul is injected into the body of Melanie Stryder. Instead of carrying out her race's mission of taking over the Earth, "Wanda" (as she comes to be called) forms a bond with her host and sets out to aid other free humans.

Percy Jackson och Monsterhavet (16 Augusti, Sverige)
Här har ingen trailer kommit ännu, men jag ser nog ganska fram emot den här filmen ändå. Jag tänkte läsa Percy Jackson-serien här nu i år, den verkar så bra, men jag var väl inte överförtjust i Percy Jackson and the Lightning Thief-filmen. Den var väl helt okej, men inte sådär så att jag älskade den. Jag hoppas jag kommer tycka bättre om den här, men i vilket fall så ska det bli kul att se den :) Plus att Logan Lerman spelar Percy... söta Logan (mums).

In order to restore their dying safe haven, the son of Poseidon and his friends head into the Sea of Monsters to find the mythical Golden Fleece.

Oz the Great and Powerful (15 Mars, Sverige)
Oz the Great and Powerful (2013) PosterDen här filmen verkar helt suverän. Jag kommer ihåg när jag var liten och såg Wizard of Oz på teater och helt älskade den. Det här är ju visserligen inte samma saga utan det är berättelsen OM trollkarlen, innan allt annat som jag har förstått det, men trailern ser så mysig ut och jag går gärna och ser den här på bio. 

Jag såg faktiskt trailern här för ett tag sedan, men jag kommer inte ihåg så mycket... hmm, den verkar bra iallafall, så jag orkar inte riktigt analysera det jag minns av den xD

A small-time magician with questionable ethics arrives in a magical land and must choose between becoming a good man or a great one.

The Mortal Instruments: City of Bones (23 Augusti, Sverige)
The Mortal Instruments: Stad av skuggor (2013) PosterDen fantastiska serien-som-borde-ha-slutat-efter-City-of-Glass som jag brukar upprepa... Åh, den här filmen ser nog ganska lovande ut. Men samtidigt så är jag inte så pigg på den är filmatiseringen av någon anledning, inte längre iallafall. Jovisst, jag har väl vant mig vid att Jaime Campbell Bower spelar Jace (snyft) och inte Alex Pettyfer (gråt), men det får väl gå helt enkelt.. Trailern såg intressant ut, jag gillar castingen i övrigt och jag hoppas verkligen att de lyckas med den här filmen. Jag tycker väldigt mycket om boken, och jag vet att många av er andra också gör det... Självklart har den översatts till svenska också inför filmen... aaarrgghhh, det tog lite tid! Inte för att jag tänker läsa översättningen, men den borde väl fan ha fått en tidigare översättning? Det är flera år sedan den här boken kom ut!

Nej, men filmen ser rätt bra ut, jag ska definitivt se den, så låt oss hoppas att de gör ett bra jobb :)

When her mom is attacked and taken from their home in New York City by a demon, a seemingly ordinary teenage girl, Clary Fray, finds out truths about her past and bloodline on her quest to get her back, that changes her entire life.

World War Z (12 Juli, Sverige)
World War Z (2013) PosterFilmatisering av Max Brooks roman med samma namn som jag faktiskt inte har läst ännu men som jag planerar att läsa. Zombies och grejs... boken verkar nog rätt bra, jag har ingen aning om hur filmen kommer bli. Trailern ser ut som en ganska typisk, zombie-action-film antar jag, påminner lite om en mer actionfylld I Am Legend fast utan Will Smith... Jo, jag har nog ingen åsikt om filmen. Får jag se en till, intressantare trailer och hinner läsa boken så kommer jag nog att se den... Men boken först, eh? :)

Har någon av er läst boken? Är lite nyfiken på om den här bra eller inte...

A U.N. employee is racing against time and fate, as he travels the world trying to stop the outbreak of a deadly Zombie pandemic.

5 comments:

 1. Ser också verkligen fram emot The Host och precis som dig blir jag riktigt irriterad om sabbar storyn. Har du förresten hört att Stephenie Meyer har börjat skriva på fortsättningen till The Host, The Seeker?

  ReplyDelete
  Replies
  1. SKA det alltså bli en tvåa? Fan också. Vet inte riktigt hur det kommer gå, jag tyckte väldigt bra om The Host som en ensamstående bok.

   Delete
 2. Gah! Är grymt taggad över City of Bones!!! Fast stör mig lite på hur gamla vissa skådespelare är jämfört med karaktärerna i boken. Ska inte Clary vara typ 15? :S

  Sedan har jag tänkt på att det är många serier som filmas nu typ The Mortal instruments, Percy Jackson, Beautiful Creatures m.fl. Hade de tänkt att filma alla böcker i serien då eller? För då blir det många filmer... xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, jag tror att de ska spela in alla filmerna i serien. Eller, det är väl så det tänker, men om det inte går vägen så blir det väl inte så. Tror 'Beautiful Creatures' ska bli en trilogi, även om filmen var lite besvikande, men även TMI ska nog bli serie. Tvivlar på att de ska faila så hårt med den, så det borde gå bra.

   Men vem vet, Eragon skulle nog också ha blivit serie för en massa år sedan men första filmen var ju så förjävlig att det inte blev några fler :)

   Delete
 3. Så många bra filmer, så lite tid! Jag är så himla sjukt pepp på City of Bones att jag dör lite grand.
  SV: Ja, en gammal och en ny verkar vara en bra idé ;) När jag har satt köpstoppet så märker jag att det känns bättre att plocka upp de där böckerna man har haft i hyllan hur länge som helst men aldrig prioriterat, och det är roligt :) Jag har aldrig provat på en temamånad... Jag tycker det verkar lite enformigt att läsa böcker som handlar om samma sak en hel xD Fast det beror kanske på vilket slags tema man har...

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D