Sunday, January 6, 2013

[LOTR] Vecka 1: Tävlingsfrågor

"Dusk came. They passed away, grey shadows in a stony land."
Ja, då hoppas jag att alla har hängt med i första veckans läsning av The Two Towers. En tanke slog mig häromdagen att kanske alla inte hade hunnit få tag på sina exemplar av böckerna, eftersom vi inte hade väldigt många förmeddelanden... men jag hoppas att det har gått bra ändå, och tävlingsfrågorna kommer vara öppna fram tills slutet av februari när vi avslutar både läsning och tävling, så om ni ligger efter så oroa er inte!

I vilket fall, det kommer två tävlingsfrågor på min blogg och två på Annas, och för att få så många poäng som möjligt så bör ni försöka svara på båda bloggarna. Vi kommer även dela ut en ledtråd till veckans första bokstav för de ord som vi har valt. OBS, mina ledtrådar kommer hänvisa till de engelska utgåvorna och Annas till de svenska!

TÄVLINGSFRÅGOR (vecka 1)

1. Nämn ett av de tre äldsta enternas namn, som skogarna är döpta efter. (1 poäng)
2. Vad kallas Rohans ryttare med ett annat ord? (1 poäng)
Känner ni igen den är snyggingen? ;)


BOKSTAVSLEDTRÅD
On short legs he run,
A son of ancient fame.
Teasing Legolas for fun,
We seek the capital of his name.Ingen har påstått att jag är särskilt bra på varken gåtor eller rim... But there you go :)

Efter vecka 9 kommer ni förhoppningsvis ha 8 bokstäver som skall bilda ett ord. Bokstäverna kommer ej i ordning, så ni kommer få en bokstavssoppa och sedan försöka komma fram till vilket ord det är vi säker :) Klarar ni det så får ni extra 10 poäng i tävlingen.

2 comments:

 1. Kul frågor! :)
  På första svarar jag Fangorn, som är en av de gamla enterna. Och på den andra tror jag det är Rohirrim :)

  ReplyDelete
 2. Då ska vi se! Det är lite otroligt hur mycket man glömmer trots att man precis har läst det, haha!

  1. Fangorn/Lavskägge
  2. Rohirrim tror jag nog att det ska vara ;)

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D