Tuesday, January 1, 2013

[LOTR] Startskott!

De två tornen : andra delen av Ringarnas herreKlara... färdiga... GÅ!
LOTR-läsningen startar idag och nu fortsätter vi det vi gjorde i somras med att läsa The Two Towers (De två tornen) och The Return of the King (Konungens återkomst). På söndag så ska de första sex kapitlen i andra boken vara färdiglästa och jag och Anna kommer bjuda på tävlingsfrågor varje vecka.

TÄVLINGEN
4 stycken frågor varje vecka, 2 på Emelies blogg och 2 på Annas, vilka kommer kretsa kring veckans lästa kapitel. Alla frågor ger poäng (1) som i slutändan kommer adderas upp för att ge en vinnare av vår gemensamma tävling. Vi kommer även ha ett ord var, på 8 bokstäver, som även det kommer ge poäng om man kommer på det. Ledtrådar kommer delas ut varje vecka som hänvisar till vart i boken/böckerna ni kan hitta en bokstav, vilket i slutändan resulterar i en bokstavssoppa som ni måste klura ut. Rätt ord ger 10 poäng.

Return of the King
Det gäller att hänga med i läsningen för att kunna svara på frågorna, samt samla bokstäver, för att ha chans att vinna ett EPISKT PRIS.

Obs! Det ger inte fler poäng om ni gör både Emelie och Annas ord, utan ni får välja ett av dem. Emelie kommer använda sig av ord från den engelska utgåvan och Anna från den svenska.

Exempel: Första bokstaven i titeln på kapitel 8.


I den engelska utgåvan är kanske bokstaven T medans den i den svenska är B. Detta ger två olika ord på åtta bokstäver, till exempel ARATHORN eller HOBBITON.


PRISER
Sagan om Ringen-filmerna (1-3)
Sagan om Ringen-böckerna (1-3) SVE/ENG
The Hobbit SVE/ENG


REGLER
¤ Endast svenska adresser (det blir för dyrt att skicka utomlands)
¤  Ni får välja ett av orden, inte båda. Om ni kommenterar både
mitt och Annas ord så får ni inte dubbla poäng.
¤ Kommentera med e-post adress och namn.
¤ Svarskommentarer kommer vara dolda tills tävlingens slut (comment away!)
¤ Kommentera gärna vad ni skulle vilja ha om ni vinner! :D

OBS! Detta är en gemensam tävling, så ni måste svara på frågor på båda bloggarna för att ha chans till full pott :)

SCHEMA
Vi läser FRAM TILL varje kapitel som är skrivet, men inte längre. Med andra ord, om det står "Vecka 1: Gråskuggans ryggkliare" så läser man inte det kapitlet som är skrivet, utan fram tills det.

Vecka 1: Helm's Deep (kapitel 7)
Vecka 2: The Taming of Smeagol (kapitel 1, bok 4)
Vecka 3: The Forbidden Pool (kapitel 6)
Vecka 4: Slut på Two Towers

Vecka 5: UPPEHÅLL

Vecka 6: The Battle of Pelennor Fields (kapitel 6)
Vecka 7: The Tower of Cirith Ungol (slut på bok 5)
Vecka 8: Many Partings (kapitel 6)
Vecka 9: Slut på Return of the King

1 comment:

  1. SV: Tack för tipset! Jag ska försöka göra det. Jag känner ungefär som du också, att jag inte har tid och att jag blir stressad över att jag kanske inte hinner med alla böcker jag vill läsa och försöker läsa några för att få bort dem. Men jag ska göra som du sa, tack för hjälpen :)

    ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D