Wednesday, January 23, 2013

Boxar & Omnibus

Welcome to the nightmare in my head.
Är det bara jag som älskar bokboxar? Eller omnibus? Jag menar, om det är en serie som du vet att du vill ha alla böckerna i och är beredd att köpa dem separat - varför inte spara lite pengar på att köpa alla samtidigt, i en STOR JÄVLA MEGABOX AV DELICIOUS! Jag menar inte att man borde köpa serier i bokboxar eller volymer endast, utan om det är en riktigt bra serie som du älskar och vill äga. T.ex. Harry Potter Boxed Pack. Kom igen, erkänn att ni dreglar lite åt det... ;) Det är ju fortfarande alla böcker, men i en stor jävla låda (och ofta till ett lägre pris). Mhmmmm... mums.

Jag tycker om boxar, har jag lagt märke till. Men inte bara bokboxar, utan även film- och serieboxar. Jag är lite av en samlare, det skall jag erkänna, och tycker väldigt mycket om att äga saker som jag tycker om. Gärna om det är exklusivt material också... 

I vilket fall, jag tänkte att jag kunde dela med mig lite från min VILL-HA-TYP-PRONTO-lista, inom kategorin BOXAR & OMNIBUS.

Percy Jackson and the Olympians
Percy Jackson Pbk 5-Book Boxed SetJag har otroligt länge velat läsa Percy Jackson-serien men har aldrig riktigt kommit så långt. Så nu, i år, så planerar jag på att köpa den här fina boxen samt läsa alla böckerna. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska köpa inbundet eller häftat, men det lutar åt häftat just nu... bara för att det är billigare och det finns trots allt andra böcker jag vill spendera lite pengar på också :)

Inbundet: 562 SEK (Adlibris)
Häftat: 205 SEK (Adlibris)


Inkheart Trilogy
The Inkheart TrilogyJag lånade hem första Inkheart för några månader sedan från biblioteket, men började aldrig läsa den. Jag erkänner att jag älskar omslaget, därför vill jag ha just den är versionen av serien, men jag ser riktigt fram emot att få läsa böckerna. De verkar så otroligt bra och jag känner mig nästan lite okulturell som inte har läst dem än... xD

Häftat: 205 SEK (Adlibris)
Death Note
Death NoteJag har första Death Note-boken här hemma och jag har läst den. Jag har läst den och jag blev helt förtrollad direkt. Jag älskar Death Note och måste ha resten av böckerna. Ofta, med manga, så brukar de först bli bra efter några böcker - eftersom de är så korta - men jag gillade den här serien direkt. Det är billigare att köpa ett boxed pack med 13 böcker istället för att köpa dem var för sig, så boxen tänker jag absolut köpa :D

Häftat: 640 SEK (Adlibris)
(De finns även inbundet, men inte i boxed pack.)


Fullmetal Alchemist 
Fullmetal Alchemist Complete Box Set 1-27Jag är inte helt säker på om jag ens kommer köpa den här, men holy freaking fuck, den är snygg. Ni kanske känner igen sedan en tid tillbaka att jag är ganska (väldigt) såld på anime/mangan Fullmetal Alchemist och äger alla anime boxarna. Ja, ehm, jag läser även mangan i mobilen, men fyfan vad snygg den här verkliga boxen är. Åter igen, tvivlar starkt på att jag kommer köpa den för de pengar som skulle behövas, men den förtjänar ändå en plats på min lista. 

Pocket Omnibus: 1395 SEK (Adlibris)Grimm's Complete Fairy Tales
Grimm's Complete Fairy TalesAlltså... HALLÅ? Jag är lite såld på Barnes & Noble Leatherbound Classics... gud vad fin den här är. Minns ni att jag köpte en annan Barnes & Noble i somras, Jules Verne: Seven Novels, som är helt fantastiskt vacker och jag ångrar absolut inte det köpet. Spelar ingen roll om den visar sig vara dålig, den är fin att titta på. Jag tror jag ska börja läsa den när vi är klara med Lord of the Rings... nej, fokus nu! 

En annan Leatherbound Classic som jag vill ha det är den här snyggingen. Jag älskar sagor och har länge velat läsa Bröderna Grimms originalverk istället för att bara titta på Grimm, Disney och Once Upon a Time. Jag planerar att köpa den här snarast möjligt (så... efter mars).

Inbunden: 192 SEK (Adlibris)
Häftad: 135 SEK (Adlibris)

The Complete Tales & Poems of Edgar Allan Poe (238)
The Complete Tales and Poems of Edgar Allan Poe (Barnes & Noble Leatherbound Classics)Mer omnibus/volymer/LEATHERBOUND CLASSICS. Jag tycker extremt mycket om Edgar Allan Poe, jag har läst The Tell-Tale Heart ett dussin gånger. Åh, vilken fin volym. Jag kanske borde börja samla på Leatherbound Classics, istället för porslin och bestick kan jag få en sådan här snygging vid varje födelsedag och jul? Jag är okej med det!

Inbunden: 238 SEK (Adlibris)
The Divine Comedy
The Divine ComedyJag började läsa den här, kom till ungefär... fyra canton? Jag vet inte riktigt, men en bit kom jag, men inte långt. Jag har länge velat läsa den här boken, men varje gång jag har lånat den så blir det liksom aldrig av... Jag har en tendens att låna hem mycket böcker för att sedan lämna tillbaka dem när lånetiden har gått ut, utan att ha läst dem. Jag borde verkligen sluta med det. Men det finns så mycket böcker jag vill läsa! Jag undrar om jag någonsin kommer få slut på böcker att läsa... förmodligen inte. Jag säger i vilket fall inte nej till en Leatherbound Classic med The Divine Commedy, inte :)

Inbunden: 192 SEK (Adlibris)
Häftad: 65+ SEK (Adlibris)

Hans Christian Andersen: Classic Fairy Tales
Hans Christian Andersen Classic Fairy TalesVar det någon mer än jag som tittade på det där barnprogrammet i början av 2000-talet (vet inte om det fortfarande visas) när man fick följa med på ett H.C. Anderson-äventyr? Jag kommer inte ihåg vad det hette, men det var två barn som åkte i en droska med en man - H.C. Andersen - som berättade sagor för dem och i slutet av varje avsnitt så blåste han ut ljuset. De visade ofta avsnittet med Den lilla sjöjungfrun och Prinsessan på ärten. Det var tecknat, btw! 

I vilket fall så älskade jag det programmet och har velat läsa H.C. Andersens originalberättelser ett tag här nu. Ännu en Leatherbound Classic till min framtida samling, eh? :D

Inbunden: 192 SEK (Adlibris)

The Complete Sherlock Holmes
Complete Sherlock HolmesJag tittade på Sherlock för ett tag sedan och kan stolt meddela att jag har blivit en galen Sherlockian. Jag förstår verkligen varför Sherlockians anses vara galna, jag känner hur det kryper i min mentala hälsa... AG BEHÖVER MER SHERLOCK. Därför tänker jag försöka mig på originalberättelserna av Sir Arthur Conan Doyle. Låter inte det spännande? Gud, vad är det med mig och klassiker numera? MER LEATHERBOUND CLASSICS.

Inbunden: 192 SEK (Adlibris)His Dark Materials
Här har jag inte riktigt bestämt mig ännu... Antingen vill jag ha omnibusen eller boxed set, men det är svårt. Jag har alla böckerna här hemma på svenska, men jag vill ha dem på engelska... originalspråk! Plus att mina omslag är så tråkiga... filmomslagen, wtf -.- Så, häftat i tre böcker, eller inbundet i en omnibus? Hmmmm...

Inbunden: 242 SEK (Adlibris)
Häftat: 247 SEK (Adlibris)
His Dark Materials  His Dark Materials: The Golden Compass, the Subtle Knife, the Amber Spyglass

7 comments:

 1. Den tv-serien kollade jag också på! Älskade den när jag var yngre! :)

  ReplyDelete
 2. JAG SÅG DET DÄR MED BARNEN OCH H.C ANDERSEN!

  ReplyDelete
 3. Barnes & Noble böckerna är så fina!Jag är också jätte sugen på att köpa några! :D

  ReplyDelete
 4. Oh my ;w; Inte nog med att jag har suttit och små-älskat dig pga sin sarkasm men du läser manga också TT__TT Det finns en sida som heter mangafox.net och där har de hela Death Note serien så jag rekommenderar den där sidan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tihihihii *känner mig älskad* *svävar* x'D Haha, vad roligt (now how can I find you?!), jag kanske får kika på den sidan då^^ Jag läser även manga i mobilen och har laddat ned en massa kapitel, så det fungerar också^^ Tack för tipset!

   Delete
 5. Tv-serien hette Sagoberättaren. Jag älskade den också :)

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D