Saturday, December 22, 2012

Let It Snow by J. Green, M. Johnson & L. Myracle

Titel: Let It Snow: Three Holiday Romances
Författare: John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Sidor: 352
Format: Paperback (Penguin Group: SPEAK)
Release: 2008

Sparkling white snowdrifts, beautiful presents wrapped in ribbons, and multicolored lights glittering in the night through the falling snow. A Christmas Eve snowstorm transforms one small town into a romantic haven, the kind you see only in movies. Well, kinda. After all, a cold and wet hike from a stranded train through the middle of nowhere would not normally end with a delicious kiss from a charming stranger. And no one would think that a trip to the Waffle House through four feet of snow would lead to love with an old friend. Or that the way back to true love begins with a painfully early morning shift at Starbucks. Thanks to three of today’s bestselling teen authors—John Green, Maureen Johnson, and Lauren Myracle—the magic of the holidays shines on these hilarious and charming interconnected tales of love, romance, and breathtaking kisses.

RECENSION
Som helhet så vill jag börja med att säga att den här boken var supermysig och fick mig på riktigt romantiskt julhumör. Den var dock rätt så förutsägbar och lite klyschigt och allmänt naaaaaw, vilket vanligtvis inte är min stil om jag inte är på det humöret... Men jag tyckte fortfarande att det var en mysig och lätt läsning för att få igång julandan såhär några dagar i förväg. Jag är vanligtvis inte en väldigt högtidsälskande människa och jag avskyr julmusik, men nej, jag tackar då inte nej till någon bok med rätt anda. Så jo, jag tyckte om den här boken - plus att den var riktigt rolig på sina håll!

The Jubilee Express - Mauren Johnson
Första "novellen" i boken, cirka 200 sidor lång, och riktigt mysig. Jag älskade nästan genast den här berättelsen då den var otroligt söt (om än en smula förutsägbar) och jag kände verkligen naaaaaaaaw. Plus att Stuart är så SÖT! Jag ska dock erkänna att jag verkligen fick det om bakfoten först och trodde absolut att Jubilee skulle bli intresserad av den här killen hon mötte på tåget - Jeb - men icke! Åh, den var bara allmänt söt och jag tror jag log genom större delen av den. Riktigt mysig måste jag säga och Maureen Johnson återuppväckte mitt intresse för hennes verk. Jag har länge velat läsa The Name of the Star och efter att ha fått läsa ett av hennes mindre verk så får jag verkligen ta tag i det snart! 

En väldigt söt berättelse och trevlig att läsa!

A Cheertastic Christmas Miracle - John Green
Nå, vilken av berättelserna tror ni är min favorit? Jag kan säga redan nu att ja, den här är min favorit, men Maureen Johnsons berättelse ligger inte långt efter! Jag tror att jag skrattade minst lika mycket när jag läste den här som Johnsons verk, så jag är inte helt partisk! Sanningen är att jag tyckte bättre om den här för att den var rolig och spännande att läsa. Det hände mycket mer och det var fartfyllt och busigt. Det var Margo Roth Spiegelman- och Looking for Alaska-busigt. Väldigt mycket som hände, plus att jag älskade John Greens karaktärer. Jag kände väldigt mycket igen mig i the Duke och Tobin var härlig, men Keun och JP påminde mig så mycket om Ben (Paper Towns) och Takumi (Looking for Alaska), och jag älskar dem. 

Till er som har hört att John Greens karaktärer påminner väldigt mycket om varandra, var lugna... Det är inte samma karaktärer, men om jag skulle jämföra dem med hans andra så var det dessa jag tänkte på. Tobin är visserligen lite lik Johns andra karaktärer, men inte väldigt mycket. Jag tyckte att Tobin var ganska ny, men det är ändå en tydlig John Green-karaktär. Nu råkar jag tycka om det och jag tycker aldrig att de är likadana eller uttjatade, men de känns även realistiska. Jag känner igen mig väldigt bra i Johns karaktärer, samt hur jag själv skapar karaktärer. Jag tycker om det helt enkelt. Sedan har vi ju Johns humor och jag kunde nästan inte sluta skratta ibland. Underbart!

The Patron Saint of Pigs - Lauren Myracle
Denna berättelse tyckte jag inte lika mycket om. Ärligt talat så blev jag lite uttråkad då den kändes ganska upprepande, men inte dålig. Jag orkade inte riktigt med Addie, även om hennes vänner var supergo'a. Det kändes väldigt roligt, speciellt i slutet när alla tre berättelserna skulle bindas samman. Det blev för mycket, skulle jag väl säga, som om alla karaktärerna började prata samtidigt och jag blev så förvirrad. Det var lite irriterande och sedan så kunde jag helt enkelt inte riktigt sympatisera med Addie särskilt mycket. Hon fick mig inte att bry mig tillräckligt för att direkt tänka över situationen och det var ett litet tråkigt avslut på en sådan mysig bok. Jag säger inte att den var dålig, absolut inte, men verkligen inte lika bra som de två tidigare berättelserna.

När det gäller hur berättelserna var sammanlänkade så tyckte jag att det fungerade riktigt bra fram tills slutet för då fick jag den där känslan av att alla samlas och ska berätta vad de lärde sig idag. Det kändes väldigt klyschigt och ganska irriterande när alla "pratade i mun på varandra". Det blev helt enkelt lite rörigt i slutet när alla i de olika berättelserna samlas och träffas och alla pusselbitar faller på plats och alla är superlyckliga för det är en massa julmirakel. DET kändes väldigt klyschigt, om något, att det slutade superlyckligt och alla-älskar-alla och det löser sig för alla. Det kändes som ett klyscigt De-levde-lyckliga-i-alla-sina-dagar och jag tycker inte om det. Nu råkar det ju vara så att det ska vara en romantisk, söt och lycklig bok kring juletider och ska väl vara söt och slutar lyckligt... Men det är inte min grej. Jag tyckte jättemycket om boken fram tills det där jobbiga slutet.

Inget fel på språket, så vi skippar det! :D

Allt som allt så var detta en supermysig julbok och jag tyckte väldigt bra om den, men slutet blev lite för klyschigt för mig och det sänkte betyget lite. Jag tror säkert att det hade blivit bättre om de hade tänkt ut ett lite mindre High-School-Musical-slut där alla samlas och sjunger WE'RE ALL IN THIS TOGETHER. Ja, men det är bara min personliga åsikt. Annars så är detta en väldigt rolig och mysig bok, så den rekommenderas som lätt juleläsning för den som är intresserad av lyckliga kärlekshistorier och snö :)

2 comments:

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D