Saturday, December 29, 2012

7 things... #6

...that made my 2012

1. Tolkien
Ja, under årets gång har jag fått upp mitt intresse för fantasy-klassikern Sagan om Ringen och andra Tolkien-favoriter. Jag har hunnit läsa första boken i trilogin samt The Hobbit, men vi slutar ej med det! Nej, jag såg även filmerna för första gången för ett år sedan och nu för någon vecka sedan första delen i The Hobbit. Och jag älskar det. Tolkien har delat med sig med massor med sagor och härliga minnen under 2012.

2. The Lizzie Bennet Diaries
Om ni inte har sett The Lizzie Bennet Diaries än så borde ni börja nu! En sorts ny-filmatisering av Pride and Prejudice - i modernt berättande - på youtube som har hållit på sedan början av 2012. Jag älskar det och sitter ivrigt på youtube varje måndag och torsdag för fler avsnitt från denna underbara internetsuccé. Den är spännande och rolig, och skådisarna gör sitt jobb otroligt bra. Det här projektet har skapat tumblrs och twitters för sina karaktärer och det är som om Lizzie och hennes vänner och systrar existerar på riktigt och är inte spelade av skådespelare. Riktigt bra!

3. Eat Your Kimchi
Varje måndag sitter jag och uppdaterar min Youtube-feed i väntan på veckans avsnitt av KPOP Music Mondays där underbara Simon och Martina (Kanadensiskt gift par som bor i Sydkorea) recenserar och skojar om KPOP-musikvideos m.m. Det är jätteroligt, även om man inte är insatt i KPOP. Jag är inte särskilt intresserad av det, men jag hänger väl med någorlunda i vad de pratar om för grupper m.m. - men det är underbart! Simon och Martina är jätteroliga och har verklien fått mig att skratta under årets gång! :D
I LOST MY PANTS, RIPIDO FLIPIDO SIPPI SLOW MOTION.

4. Colonel Mustang (FMA:B)
Jag började ju titta på Fullmetal Alchemist: Brotherhood för ett tag sedan - duh- och är helt kär i det... Men även om resten av serien är helt underbart rolig, så gjorde trots allt den här karaktären mitt år (samt många andra karaktärer). Jag kunde knappt hålla mig för skratt varje gång jag hörde namnet "Colonel Roy Mustang" under de första... 10 avsnitten av serien. HAN HETER COLONEL MUSTANG! HAHAHAHAHAHAH. Jag skrattade så mycket, det var så roligt, åt att han hette det - och karaktären är väldigt seriös också och har en väldigt mörk röst... Det är underbart! Jag vet inte varför, men jag älskar det och det har bidragit till ett roligt år! :D

5. Metaltown 2012
Ååååh, jag såg mitt absoluta favoritband på Metaltown i somras! LIVE för första gången och det var helt underbart! Jag fangirlade lite och framträdandet var underbart och episkt. Det går nästan inte att beskriva hur bra dem var och hur lycklig jag blev av att få se dem live :D YAAAAY, Within Temptation i Sverige! Wow... det gjorde mitt år.

6. Ice Age Finale
Sista Ice Age filmen kom ut i... våras? Somras? Jag kommer inte exakt ihåg, men jag och min lillasyster - som alltid - gick och såg den på bio och vi skrattade nästan ihjäl oss. Tredje filmen är fortfarande våran favorit, men det var så härligt att få se en final av de här filmerna (tror jag? oO') som höll samma kvalitet som alltid. ICE AGE! :D Och Sids mormor... jag älskar henne.

(Visst är det intressant att utav alla biofilmer från i år så väljer jag att skriva om Ice Age?... xD)

7. Dragon Age: Origins
Jag älskar det här spelet. Jag måste spela om det. Jag riktigt älskade min spelupplevelse med Dragon Age: Origins och jag spelade så mycket det här året. Riktigt roligt, spännande och med intressant storyline. Om det är något spel jag ska rekommendera så är det det här. UNDERBART. Bästa PC-spelet i år, säger jag bara.

.............................................................

Ja, mina vänner, det var sista "7 things" för i år, och förlåt att det blev så sent... Jag glömde av och tittade på Grimm och Merlin med min familj större delen av dagen och natten. Och förlåt för att jag missade skriva ett förra veckan, men sanningen är att jag kände verkligen inte för att göra det den helgen och orkade inte försöka komma på något... Så det blev som det blev :) Men jag hoppas att ni hinner se det här innan min 2012-bokårs-resolution som publiceras imorgon bitti.... Ja, godnatt på er! OCH ETT GOTT NYTT ÅR!


Säg mig... Vad gjorde erat 2012? Vad var höjdpunkterna under året som har gått? Kommentera gärna med svar eller skriv som en TAG på bloggen, jag är väldigt nyfiken! :D

2 comments:

  1. Ännu ett Eat you Kimchi fan ;w; *crying rivers* Sitter och älskar dig mer och mer XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. NÄMEN GUD HUR HITTAR JAG DIG MÄNNISKA?!!? <3

      Delete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D