Thursday, November 8, 2012

TAG: This or That

Istället för att tagga vidare speciella människor så taggade Man ALLA, därför tänker jag göra den för att jag är ett foreveralonebarn och vill göra den utan att ha blivit taggad ordentligt... hihi^^ 
.....................................................................................................
Jag föredrar nästan alltid att läsa själv, då jag läser med egna påhittade röster för karaktärerna... men om jag är riktigt trött eller vill multitaska så säger jag inte nej till en ljudbok. Det är väldigt mysigt att brodera samtidigt som man lyssnar på en berättelse :)

Jag tror jag har sagt det här så många gånger att ni förmodligen redan vet svaret på den här... INBUNDET, såklart! Jag älskar inbundna böcker, men har börjat acceptera pocket allt mer och mer. Vissa böcker köper jag hellre i pocket, men oftast inbundet. Kärlek på det.

Jag tycker om påhittade berättelser som berör verkliga händelser, t.ex. historisk fiction. Något som är en förvrängning av sanningen, mayhaps? Ja, det tycker jag om. Omformulerat, jag tycker om fiction.

Jag har inget emot Twilight, jag älskade den en gång i tiden och numera tycker jag att den är helt okej. Men Harry Potter håller alltid, så därför är det mitt svar. Always.

Både och? Jag tycker om fantasy och jag tycker om vår egen värld, det har utvecklats över åren tror jag. Jag tycker det är spännande när något extraordinärt händer i vår fantastiska lilla värld, men samtidigt så kan nya världar vara mycket mer magiska. Så fantasivärld tror jag.

Annat. Annat. ANNAT! Jag tycker inte om att läsa på en skärm, jag vill hålla böcker i handen, men om jag måste välja så föredrar jag att läsa på min dator... eller min mobil, i ett trevligt litet pdf-format. Men jag hoppas innerligt att kindle-böcker inte kommer bli så stora att jag tvingas börja läsa på dem... SLUTA ALDRIG TRYCKA BÖCKER! ;__;

Absolut köpa, även om det gör ont i plånboken. Jag är en syndare (meh, jag tror inte på Gud ändå, so whatevs...), jag är en materialist och tycker om att äga böcker. Detta är väl inte fullt lika effektivt som att låna böcker då 1) jag blir fattig, och 2) om boken är dålig så har jag lagt onödiga pengar på den. Jaaa... men jag vill äga böcker, okej?

Här är jag lite kluven. Jag älskar att vandra runt i lugn och ro i en bokhandel och bara njuta av boköverflödet, kika bland hyllorna och sträcka mig efter det som faller mig i smaken. Det känns mer äkta att gå in i en bokhandel (t.ex. SF-bokhandeln, där är det så mysigt) och faktiskt ta och känna på en bok som man finner intressant, men samtidigt så finns det inte lika mycket böcker i en liten bokhandel som det gör i en stor nätbutik. Det är mysigare i en bokhandel, men effektivare att köpa böcker online.
Jag tycker om serien, men på senare tid verkar det som om författare inte vet när de ska sluta upp med en serie; de vet inte när det räcker och serien har blivit uttjatad. Med detta i åtanke så föredrar jag ensamstående böcker i det avseendet att, om de slår rätt, så slår de rätt på ett fantastiskt vis och det räcker för mig. Ibland kan jag tycka att det är charmigare med en ensamstående, fantastisk bok (t.ex. Jellicoe Road). Men jag tycker om trilogier och bokserier också.

Det beror på vad det är för sorts bok, men jag tycker väldigt mycket om fantasy och fantasyböcker ska vara långa. Jag föredrar oftast tjocka böcker, därför får det bli mitt svar.

Jag vill ha båda, okej? Blandningar ska det vara, då jag tål varken det ena eller det andra för sig. Rena actionböcker har en tendens att, liksom filmer, ha för mycket fokus på händelseförloppet att själva idén och storyn bakom försvinner i bakgrunden. Medans ren romantik har en tendens att bli tjatigt, cliché och rent av trist. Men jag har läst fler romantiska böcker med fin handling än actionfyllda böcker utan handling att jag faktiskt får välja romans över action i det här fallet.

FIIIIIILT. Jag tycker inte ens om att vara ute i solen, såvida det inte är vår eller höst och vinden är kylig... eller precis när sommarvärmen är på väg. Jag avskyr att svettas i solen, medans kalla vinternätter med tända ljus och en filt alltid är att föredra ;)

Jag tycker inte ens om latte. Choklad ftw :)

Sanningsenligt så läser jag väldigt få recensioner, trots att jag följer så många bokbloggar... Jag skummar kanske igenom eller kikar på betyget som getts, om boken intresserar mig, eller om jag vet att det är en bok som väldigt många har kritiserat i hopp om en rolig ranting-recension ;3 Annars läser jag bara recensioner om jag är osäker på om boken är något att ha, men om jag inte är det minsta intresserad eller om jag själv vill läsa boken så undviker jag spoilers. Med detta i åtanke så får jag väl säga att jag föredrar att bilda min egen uppfattning, men som sagt: om jag är osäker på om jag vill läsa boken eller inte så kikar jag gärna på betyget som getts eller kanske skummar igenom för att se om boken passar mig eller inte :)
.....................................................................................................

Nu när jag har taggat mig själv, skulle man väl kunna påstå, så tänker jag tagga vidare. Självklart håller jag med Man om att alla som vill borde få göra den, men jag vill ändå tagga någon... så därför: hej hej hemskt mycket hej, Anna

2 comments:

  1. Håller med om precis varenda punkt o.O Speciellt den där om bokhandlar eller online. Det är jättemysigt i bokhandlar, men det är så dyrt där, och de har inte alltid de böckerna man vill ha, så då är det ju bättre med bokhandlar på nätet ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeedily, men SF-bokhandeln är inte så dyr. De har förvånandsvärt bra priser för att vara en riktig bokhandel. Jag köpte The Perks of Being a Wallflower på pocketshop för 130 spänn, men på SF-bokhandeln så kan du få en tjock pocket för 80 spänn om du har tur :D Det är inte alls särskilt dyrt där, även om internet oftast är billigare :)

      Delete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D