Tuesday, November 6, 2012

Min kära lilla bokhylla har fått en utmaning


Hittade denna hos Bokgrottan häromdagen och tänkte, VARFÖR INTE? :D

Så här gör du:
Gå till din bokhylla. Till den översta hyllan, längst till höger. Räkna till din 34:e bok. Om hyllan tar slut så fortsätt till hyllan under och om du inte har 34 böcker, så börja om från ett. Ta ut boken. Fyll i formuläret här under.

Titel: A Thousand Splendid Suns
Författare: Khaled Hosseini
Bläddra till sidan 68 och skriv första meningen på rad 13: 
"He told her of the superstitions people had about shoes: that putting them on a bed invited death into the family, that a quarrel would follow if one put on the left shoe first."
Sista ordet på sidan 97: ...us.
En sak som finns på framsidan: En kvinna klädd i hijab bakifrån som står på en kulle och blickar ut över en stad/samhälle.
Tredje meningen i hela boken: "His second novel, the #1 national bestseller A Thousand Splendid Suns, was published in 2007." Ja, först i boken kommer författarporträttet xD
Det första ordet du såg på sidan 33: inching.
Vad tycker du om den här boken: Jag absolut älskar och beundrar den här boken, den är verkligen jättevacker och talar om livet för många kvinnor i Afghanistan under slutet av 1900-talet. En av mina favoritböcker.

Ja, det var ju spännande. Jag har uppenbarligen fler än 34 böcker på översta hyllan, bra att veta xD Oh well, tänkte det kunde vara en liten kul grej... Yes^^ Iallafall, schemat för veckan just nu ser ut såhär:

1. Recension av Frankenstein är på väg.
2. JAG LÄSER MANGA! :D
3. Påbörja Catcher in the Rye (& fortsätta med Boneshaker)

Och efter det så vet jag inte längre. Men några recensioner kan ni vänta er inom de närmsta dagarna, förhoppningsvis så sent som imorgon kommer första recensionen, men annars har jag inte planerat något... Kom gärna på förslag om ni har några utmaningar ni vill att jag ska göra någon gång, eller tips på vad ni skulle vilja veta :) Jag är inte blyg för frågor eller förslag, så BRING IT ON. 

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D