Friday, November 30, 2012

Manga Reader for Smartphone

Jag måste få skryta
om min bakgrundsbild... xD
Läs manga i mobilen!
Jag tänkte tipsa lite om en app till smartphone som finns, gratis, till Android - Manga Searcher. Det finns självklart appar till iPhone också, men eftersom jag äger en HTC så får ni helt enkelt nöja er med den här. Jag tror att de flesta manga readers fungerar ungefär likadant.

Det första ni borde göra är att gå till Play Butiken (alternativt App Store, eller vad ni nu använder) och söka efter "manga reader". Ni kommer få upp ett antal alternativ, men jag valde att använda den första, Manga Searcher - som är GRATIS!

När ni hittat appen, INSTALL THAT BITCH! Väl installerad så är det bara att öppna appen och börja använda den! 

I startmenyn så kan man enkelt söka efter den manga man vill läsa, och jag rekommenderar att ni kikar på den som har flest kapitel tillgängliga. Ibland står namnet på japanska istället för engelska, men såvitt jag vet så kan man bara läsa på engelska. För säkerhets skull, ladda ner ett kapitel och kika på om det är rätt manga, om man är osäker :)

Sök efter en manga, och när du hittat den du vill läsa, så markerar du den med en stjärna i högra hörnet. Då sparas den bland dina favoriter och du kan kika på kapitlen.

I "stjärnfliken" finns dina sparade mangas, och då är det bara att uppdatera dem för att komma åt och läsa.

Väl uppdaterat så kan du ladda ner kapitel och läsa i mobilen. Det härliga med detta är att du inte behöver ha nätverksåtkomst när du väl har laddat ner kapitlen till SD-kortet, utan de finns på din mobil.

Här ovan ser vi det som jag har beskrivit, från stjärnmarkeringen till nedladdningen av kapitel. Ytterst simpelt måste jag säga :)

Under "Download" kommer dina nedladdade kapitel liga sedan, under den manga som du vill läsa. Man kan alltså ladda ner flera olika mangas och kapitel, utan att man blandar ihop dem :)

Jag föreslår att, när man har läst ut ett kapitel, man tar bort dessa för att SD-kortet inte ska bli fullt.

En fiffig grej med, iallafall den här appen, är att den sparar sidan man senast läste, som ett bokmärke, om man stänger ner appen (OBS! endast om man går tillbaka med "tillbaka"-knappen. Om du trycker på "menyn" så sparar den inte). Sedan tycker jag att det är väldigt mysigt att man inte behöver sitta där och stirra på telefonen när man laddar ner eller synkar kapitlen, utan man kan stänga ner appen och den laddar ner ändå :)


Jag gillar att det är bra kvalitét på bilderna i kapitlen och det är lätt att läsa. Man kan zooma om något är svårt att se och jag tycker att det är en väldigt händig app, med tanke på att jag inte alltid orkar släpa med mig böcker till skolan. Jag må vara en av dem som fräser åt Kindle och eBooks, men manga är väl ett undantag... :)

Den här appen är även väldigt lätt att använda, som ni kan se i min förklaring och jag tycker att den är väldigt käck :)

Jag läser just nu, som ni ser på mina vackra screenshots, några olika mangas, men jag fokuserar på Fullmetal Alchemist (mangarecension här) då dess anime har på sistone klättrat till en otroligt speciell plats i mitt hjärta. Så om det är något som jag rekommenderar, då är det helt klart den serien :D

OBS! Glöm inte att läsa åt rätt håll!
Även om man i appen bläddrar åt höger så läser man fortfarande från höger till vänster xD Ingen fara, man vänjer sig! :D

2 comments:

  1. Nu ska jag ladda ner den och hoppas att Vampire Knight finns :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det tror jag minsann att den gör! :D Tänkte själv se om den är något att ha här snart :D (Efter... 80 kapitel FMA, Alice och Naruto... hehe xD)

      Delete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D