Saturday, November 24, 2012

7 things... #3

...that make me fangirl.

One blast for rangers returning.
Two blasts for wildlings marching on the wall.
Three blasts for white walkers.
1. The Others (Game of Thrones)
Ärligt talat så är jag väl en ASoIF-fangirl i allmänhet, men herregud, slutet på säsong två med The Others. MY FEELS. Okej, så jag fangirlade genom hela säsongsavslutningen, men OTHERS! Tillåt mig att fangirla, för dessa grymma monster stiger äntligen in i serien så som de har gjort i böckerna! :D

"One part brave, three parts fool."
2. Inheritance Cycle
Nej, detta var då ingen överraskning. Jag tror de flesta som har någon aning om vem jag är vet att jag är en hardcore Eragon- och GoT-nörd, men jag var tvungen att inkludera det. Jag ÄLSKAR Inheritance Cycle, då den praktiskt taget introducerade mig för riktigt episk fantasy redan som 12-åring. Jag hade läst lite fantasy innan, jovisst, men den här introducerade mig för riktig episk fantasy. 

Are they themselves to blame, the misery, the pain?
Didn't we let go, allowed it, let it grow?
3. Within Temptation
Ni skulle sett mig på Metaltown förra året, då jag såg Within Temptation LIVE. LIIIIIVE! Holy shit, jag har sett mitt absoluta favoritband LIVE. Jag har nu sett... fyra av mina favoritband live, och inget toppade Within Temptation. WT FOREVER!

"Winry... you make it sound like it's easy."
4. Winry Rockbell & Edward Elric (FMA: Brotherhood ep. 46)
MY FEELS!!!! Okej, så grejen är: Edward Elric har issues med sin längd. Han är inte en särskilt lång grabb och får spel varje gång någon påpekar detta, och Winry har alltid varit längre än honom (vilket är lite komiskt). I vilket fall, några avsnitt tidigare så sa Winry: "I wouldn't date someone who's shorter than me." OCH NU, EFTER 40 EPISODER, SÅ ÄR EDWARD LÄNGRE! Han är fortfarande inte lång, MEN MIN LILLA POJK HÅLLER PÅ ATT VÄXA UPP! 
Det är så underbart att se karaktärerna växa, både fysiskt och mentalt, i serien och när jag såg att Ed var längre än Winry helt plötsligt, HERREGUD, MINA FEELS! :D

5. Supernatural
Behöver jag ens förklara? Ytterligare en självklarhet, när man har följt en serie länge så blir det lätt att man fangirlar xD

6. Harry Potter
Åter igen, ingen förklaring behövs. DET ÄR HARRY POTTER, FOR FUCK'S SAKE! Kärlek.

7. John Green's novels
Ni vet att jag älskar John Greens böcker, så ja, jag fangirlar för dem. Jag ÄLSKAR Nerdfighteria, vlogbrothers, allt - men speciellt Johns böcker. De är så fina och mysiga, jag vill sova med dem. Jag vet inte, men nästan alla Johns böcker har haft någon speciellt inverkan på min mentala hälsa (det låter inte nyttigt... oO'). Jag älskar dem.
...........................................................
Jag är inte väldans bra på att komma på en del saker, men eftersom jag hade svårt att bestämma mig för originalinlägget för veckan så fick det helt enkelt bli saker som får mig att fangirla. Det var inte helt lätt, jag ändrade mig några gånger... En del saker är så uppenbara att jag inte tänker på dem, eller inte vill ta med för att ni redan vet om dem, men tillslut blev det såhär. Och det gick väl bra?

Random update, btw: Jag ska i samhällskunskap skapa en Wikipedia-sida om något, och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska göra en sida om Brom (Inheritance), The Wildlings, The Old Gods, Night's Watch eller The Others (ASoIF). 

Vad tycker ni? :)

4 comments:

 1. Såg precis om säsong två på Games of Thrones och man blir alltid lika förvånad över "The Others". LOVE IT!

  ReplyDelete
 2. SUPERNATURAAAAL! <3 Där snackar vi om fangirl på hög nivå alltså ;)

  Sv: Får hoppas att jag gillar Matched! Du verkar ju ha en massa bra böcker framför dig! Boneshaker låter väldigt intressant :)

  ReplyDelete
 3. Borde verklligen läsa the Fault in our Stars ^^ (btw, din design!!)

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D