Saturday, November 10, 2012

7 things... #1

Jag tänkte försöka mig på ett nytt projekt. Jag känner att jag inte är en väldigt regelbunden bloggare, på sådant sätt att jag har en plannerad sak att göra regelbundet. Jag recenserar när jag läser ut en bok, jag skriver lite randomt om jag känner för det, jag gör utmaningar när jag hittar några... Jag brukade köra "Månadens författare" under perioden 2010-2011, men jag tröttnade på det och har inte kommit igång med något nytt. Så, idag, blev jag lite inspirerad av några av er andra bokbloggare som har "Top Ten Tuesday" (e.g. Man på Bokskadad) eller någon annan toppliste-vecko-pryl, och tänkte att men det kan ju jag också göra. Så jag tänkte prova på 7 things... (jag är så bra på namn) så att ni har något att kika på med säkerhet minst en gång i veckan. Vad tror ni? Jag tycker att vi börjar direkt.
..................................................................................................

...that make me cry.
(ingen speciell ordning)

"I won't let this be my good-bye. I've folded one thousand paper crane memories 
of me and Grace, and I've made my wish."
1. Linger av Maggie Stiefvater
Slutet på den här boken fick mig att gråta otroligt mycket. Bara de där sista meningarna.. jag vet inte hur många gånger jag läste om den sista sidan, och jag grät så mycket.

Not breathing to feel you
Clutching both fists together to touch you
You have slowly become blurred, you have slowly left me
In the unstoppable memories
2. Daydream av Super Junior
Förlåt, men den här låten får mig alltid att gråta. Speciellt den fanmade som jag tittar på, med engelska subs och en fantastisk video. Bilden ovan är från där jag alltid börjar gråta.

"Gandhi said that whatever you do in life will be insignificant. 
But it's very important that you do it. I tend to agree with the first part. "
3. Remember Me 
;___; *tears* Är jag den enda som lipade som fan när man insåg hur det skulle sluta? Det är sällan jag gråter till en film som jag gjorde när jag såg den här på bio - och jag gråter varje gång jag ser den här filmen. Helt underbar och vacker film, slutet är hemskt och underbart... jag orkar inte, jag älskar den här filmen.
“Perhaps there could be no joy on this planet without an 
equal weight of pain to balance it out on some unknown scale.” 
4. The Host av Stephenie Meyer
Har jag nämnt att jag älskar den här boken? Det har jag nog, men det är sant. Meyer må vara överskattad och inte en fantastisk författare, men hon är fan inte kass för det. Den här boken är helt fantastisk och den första dystopia som jag läste. Det spelar ingen roll hur många gånger jag läser om de sista kapitlen, jag gråter alltid. Jag kan inte hindra mig själv, det är så vackert! 

Don't look back, just leave
Don't look for me again, just move on
I don't regret loving you, just take the good memories with you
5. Haru Haru MV av BigBang
Herregud, den låten... den videon. Jag älskar texten (även om det låter bättre på koreanska), och storyn för videon är underbar. Jag gråter alltid när GD får samtalet om att hans flickvän ska dö, och sedan när han anländer till sjukhuset... herregud. Slutet på refrängen är en sådan jävla eargasm också: Haru haru~ ;__;

“Don't you know who you love, Pudge? You love the girl who makes you laugh and shows 
you porn and drinks wine with you. You don't love the crazy, sullen bitch.” 
6. Looking for Alaska av John Green
Självklart ska det här med på listan. Jag grät som fan - båda gångerna! - när jag läste mittenpartiet samt slutet av Looking for Alaska, dels för att den är så otroligt vackert skriven och dels för att det är så fint i allmänhet. Jag står inte ut, jag älskar den här boken. Jag har inget bättre själ än att den är så sorglig och vacker och underbar. ALAASKAAAA~ ;__; 

What if this storm ends?And leaves us nothingExcept a memoryA distant echo7. The Lightning Strike av Snow PatrolNyeeeeeeeh! Den är låten är så vacker, speciellt första "sången" (ja, låten innehåller tre olika "sånger"). Jag får alltid rysningar när jag hör "What if the storm ends?". Så otroligt vackert och underbart och om man verkligen analyserar sången, samt föreställer sig den som jag gör (wow, lycka till) så börjar jag alltid gråta. DON'T JUDGE ME ;__;
..................................................................................................
Detta var första 7 things... och jag hoppas att fler än jag ska tycka om den. Det kommer vara olika teman varje vecka, och alla listor kommer inte att handla endast om böcker utan jag tänker försöka variera det lite så att jag får in musik, film, situationer, etcetera. Det kan bli lite trist med endast böcker ibland, no? Vi får se hur det går, men jag tänker mig att detta tillhör LÖRDAGAR. Bara för att jag säger det. 

Om ni ursäktar mig, jag tänker gå och gråta i duschen nu... ALAAASKAAAA~ ;__; HAAAARUUU HARUUUU~!

3 comments:

 1. Jag grät också hemskt mycket när jag såg Remember me och fattade vad som skulle hända :(
  Och jag älskar också Genom dina ögon/The Host :D


  Skulle jag också kunna få göra detta på min blogg? Precis som dig behöver jag nog något regelbundet så att det i alla fall blir lite uppdatering. Om jag får så är det klart jag skriver att det kommer från dig :)

  ReplyDelete
 2. Sv: Men jag tycker det verkar som en kul idé :D
  Tack! Börjar nästa vecka då ;) kan ju inte köra på en söndag :P

  ReplyDelete
 3. Ah, sådan charm! Jag ska definitivt följa dig längs med den här resan. :-)

  ReplyDelete

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D