Tuesday, July 6, 2010

Isöhäxan av Henrik Larsson

[2010-07-06]

Titel: Isöhäxan
Författare: Henrik Larsson
Release: 2009

Erik Krigarhjärta befinner sig på de snötäckta Isöarna tillsammans med skuggväktaren Tolke och shamankvinnan Silda. Han söker bundsförvanter i kriget mot kung Sven Svartnacke, men planerna vänds upp och ner när sällskapet hamnar i klorna på en människoätande häxa...

Isöhäxan är den andra delen i Blodsarvet - en storslagen fantasytrilogi av Henrik Larsson. En serie för alla äventyrslystna med gastkramande spänning, kärlek och svek som huvudingredienser.

Om Krigarhjärta:
"...går nästan inte att lägga ifrån sig." - Sydsvenskan.

RECENSION
Rättelse: den går inte att lägga ifrån sig, inte utan möjligen knivhot.
Henrik Larssons böcker är beroendeframkallande, det kändes som att jag skulle gå under igårkväll när jag tvingades till underkastelse av sömnen. Så fort jag vaknade imorse slog jag upp boken igen och läste de sista kapitlen i ren glädje. Helt otrolig, jag förstår inte hur jag kunde vänta så länge med att läsa den här underbara boken.
   "Isöhäxan" är spänning i högsta graden, blandat med vänskap som är både förkrossande och fantastiskt. Jag älskar det. Liksom alltid skriver vår käre vän Larsson väldigt verklighetstroget, med en sådan inlevelse att man inte bara är åskådare utan man blir en del av Erik Krigarhjärtas krigare, vi ger aldrig upp.
   Den här boken är både grymmare och förtrollande än första boken, och jag dyrkar första boken. Det fanns med mer hemskheter som fick mig att känna en sådan stark avsky mot kung Sven Svartnacke, hans armé och tjänare, att jag själv hade velat hugga huvudet av honom.
   Hänförande, jag kan knappt vänta på sista boken i denna storslagna trilogi. Jag vill ha Karl Solhands huvud serverat på ett fat. Må Den Svarte ta dig, Karl Solhand.
10/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D