Thursday, June 17, 2010

Tystnad, tagning av Michelle Magorian

[2010-06-17]

Titel: Tystnad, tagning
Originaltitel: Just Henry
Författare: Michelle Magorian
Release: 2008

Det har varit fred i fyra år, men för Henry är andra världskriget långt ifrån slut. Hans pappa dog som krigshjälte, och Henry saknar honom enormt.
    Han tar sin tillflykt till filmens värld. Där i den mörka biosalongen kan han drömma sig bort. Och det gör han varje ledig stund, tills han en dag får låna en gammal kamera. Henry börjar fotografera för ett skolprojekt, men när han framkallar filmen kommer han en hemlighet på spåren - en hemlighet som gör att hans eget liv alltmer börjar likna en filmthriller.

Från författaren till "Godnatt Mister Tom".

RECENSION
Jag älskade "Godnatt Mister Tom" i fjärde årskursen, när min lärare varje morgon läst högt för oss ur denna vackra bok, jag älskar den än idag genom mina minnen. Den var underbar.
    Även "Tystnad, tagning" är en bok som rör vid mitt hjärta, den är väldigt vacker.
   Jag gillar språket, det berättar om hur Henry ser på livet, men är även som en berättarröst av någon annan. Jag älskar det.
   Jag kom många gånger på mig själv med att gråta vid vissa ställen i boken, precis som i fjärde klass på morgornarna. Visserligen gråter jag väldigt lätt till böcker, men det förändrar inte det faktum att jag älskar den.
   Boken är otroligt spännande, men ändå lite lugn av sig trots händelserna. Det är en väldigt intressant bok, jag lärde mig mycket, och är full av vänskap som man inte ofta finner i många böcker. Magorian skildrar en speciell sorts vänskap som får tårar att rinna nedför kinderna, det är vackert.
   Rekommenderas verkligen, för alla åldrar.
7/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D