Wednesday, August 4, 2010

Fallen ängel av Becca Fitzpatrick

[2010-08-04]
Titel: Fallen ängel
Originaltitel: Hush, hush
Författare: Becca Fitzpatrick
Release: Engelsk utgåva: 2009. Svensk utgåva: 1 augusti 2010

EN SVUREN ED
EN FALLEN ÄNGEL
FÖRBJUDEN KÄRLEK

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja; ge upp sitt motstå och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

BECCA FITZPATRICK skildrar här ett passionerat drama där kärleken är lika stark som den tycks omöjlig. En fallen ängel, lika sexig som han är skrämmande, förälskad i en ung kvinna och därmed hamnar de båda mitt i en uråldrig kamp mellan det onda och det goda.

RECENSION
Skrämmande romantiskt.
Jag kan defenitivt hålla med om det som står i texten här ovanför; "lika sexig som han är skrämmande". O ja, han är sexig, men om jag varit i Noras skor skulle jag förmodligen varit livrädd, och samtidigt fascinerad av faran. Det är otäckt, men så oerhört spännande. Jag tror att fara lockar fram en sida i oss som vi förnekar, detär spännande och det får adrenalinet att pumpa i ådrorna. Jag älskar adrenalin, lika mycket som det skrämmer mig.
    Men nog om den saken, boken? Jo, välskriven (mitt favoritord?) och skrämmande, spännande och förföriskt. Sexigt, är nog ett ord som beskriver det hela ganska bra.
   Patch är väldigt intressant, samtidigt som hans karaktär får en att undra vad som egentligen lurar underhans vackra fasad. Han är en 'badboy', och ingen gullig sådan. Han är skrämmande och förförisk. Hett.
   Jag förstod nästan genast Noras fascination över honom; mörk och mystisk. Fantastiskt.
   Jag gillar språket, och berättelsen är rolig att läsa. Jag läste ut den ganska snabbt, jag läste fram till tre igår natt och kunde inte förmå mig att lägga undan boken. Det här är min typ av spänning, och jag tror att många andra också uppskattar den eftersom den såldes slut väldigt fort i bokhandeln där jag köpte min i måndags.
   Tyvärr hade jag väntat mig att den skulle vara lite bättre - nu var den inte dålig, utan den var jättebra - men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Fantastisk bok, helt klart, och värd att läsa, men den når inte riktigt upp till en tia från mig.
Läsvärd och fantastisk.
9,5/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D