Wednesday, July 7, 2010

Legenden om Darren Shan 1 & 2

[2010-07-07]
Titel: Skräckens Cirkus
Originaltitel: Cirque du Freak
Författare: Darren Shan
Release: 2000

Förut levde jag ett helt vanligt liv med fotboll, läxor och kompisar. Men allt förändrades den natten jag och Steve smög iväg för att se Cirque du Freak - skräckens cirkus.

På Cirque du Freak möter Darren mr Crepsley och hans dödligt farliga spindel Madame Octa. Sedan går allting fel. Plötsligt är han fångad i en fälla, där hans enda räddning är en av nattens varelser - någon som aldrig handlar med annat än mänskligt blod. Och priset Darren får betala är högt.

RECENSION
Usch, vad dumt att jag inte läste den här boken när jag var lite yngre. För bara några år sedan hade det säkert varit roligare att läsa den. Men, men, finns inte mycket annat att göra än att läsa den nu. Blod, vänskap, tårar, rädlsa och hat - väldigt fin handling. Cirque du Freak var lite motbjudande på sina håll, men det gjorde det bara ännu bättre. Roligt att läsa om.
   Här får vi ytterligare en lite ny variant av vampyr, men den här är inte alls lika motbjudande som vampyrerna i "Släktet", som jag recenserade här om dagen. Vamyrerna i Darren Shan-böckerna är ganska lika människor, bortsett från snabbhet, styrka, syn, hörsel och dem är inte lika ömtåliga. Plus att dem behöver mänskligt blod för att överleva - inget nytt.
    Det var roligt att läsa den här boken, den är lite spännande och jag ville ogärna lägga ifrån mig boken. Rekommenderas.
5/10


Titel: Vampyrens medjälpare
Originaltitel: The Vaampire's Assistant
Författare: Darren Shan
Release: 2000

Förut levde jag ett helt vanligt liv med fotboll, läxor och kompisar. Men allt förändrades efter natten på Cirque du Freak - skräckens cirkus - då jag ingick mitt avtal med mr Crepsley. Och det fanns ingen återvändo.

Darren lever sida vid sida med mr Crepley, en av nattens varelser. Livet utan vänner tynger honom och desperat försöker han motstå det enda som kan hålla honom levande - blod. Men en våldsam sammandrabbning med vargmannen förändrar allt..

RECENSION
Jag tycker jag är ganska snabb, jag läste ut den här boken på tre timmar inatt.
   Men, Darren Shan då; spännande läsning för de yngre tonåren, från tio år och uppåt? Det är inte särskilt mycket text, en väldigt kort bok, och den är nog ämnad för de yngre skräckälskarna, eller bara spänningsälskare. Ett väldigt lätt språk, man märker direkt att Darren inte är så gammal - kanske tolv år eller liknande - men han handlar ganska moget ibland, han tänker mer på döden än de flesta tolvåringar. Det är ju trots allt vad som är en av huvudingredienserna i boken; död.
    Jag gillar den, det är en fin historia om vänskap och hat, liv och död. Allt hänger på en ynka droppe mänskligt blod. Det är inte en av mina favoritböcker, boken kändes lite för ung för mig (värst vad man förändras på bara tre fyra år), men det var roligt att läsa den. Lite grabbigt bus här och där, den handlar ju trots allt om en pojke, livar alltid upp det hela, samtidigt som faran lurar. Lite förutsägbar, tyvärr. Tja, jag rekommenderar den.
6/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D