Wednesday, July 21, 2010

Gone av Michael Grant

[2010-07-21]

Titel: Gone: Övergivna
Originaltitel: Gone
Författare: Michael Grant
Release: 2009

På ett ögonblick försvinner alla över 15 år! Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefonerna, Internet eller TV. Det finns ingen hjälp. En helt ny skrämmande värld möter de övergivna barnen och tonåringarna. En värld utan vuxna där laglöshet träder in. Där mat för dagen blir en kamp och där de starka ställs mot de svaga. Förtvivlat försöker de ungdomarna komma på gåtans lösning. Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton försvinner man.

RECENSION
Spännande, jo då. Tja, vad kan man säga? Intressant historia om världens undergång, lite fantasy helt klart. Mutationer, kraftmätningar och ungdomar - barn - som går över gränsen i kampen om överlevnad när deras försörjare e förlitat sig på plötsligt går upp i rök. Rädsla leder till panik, panik leder till vårdslösa företeelser och därav följer död. De kraftfulla ungdomarna kräver makt, och dessa som har detta kan göra vad som helst för att få stanna i den nya världen och härska.
    Det är lite skrämmande att tänka på det såhär om det inträffade i vår verkliga värld. Tanken får en att se upp till de i boken som klarar av detta, Sam och hans vänner som trots sin rädsla inte ger upp hoppet om en räddning. Fantastiskt.
    Spännande läsning, lätt och förståeligt språk - bra ungdomsbok. Dock blev jag inte riktigt så fängslad som jag lätt blir av andra böcker, men den var bra så jag rekommenderar den.
7/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D