Monday, June 28, 2010

Krigarhjärta av Henrik Larsson

[2010-06-28]

Titel: Krigarhjärta
Författare: Henrik Larsson
Release: 2008

Nioårige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han tas till fånga och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland.
    Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något betydligt större i beredskap för honom...

Krigarhjärta är den första delen i BLODSARVET - en storslagen fantasytrilogi av debutanten Henrik Larsson. En roman för alla äventyrslystna med gastkramande spänning, kärlek och svek som huvudingredienser.

RECENSION
Jag dyrkar Henrik Larsson, författaren. Glöm fotboll, det här är äkta vara. Om en VM-match är spännande så är den här boken utomjordiskt spännande. Inte för att jag gillar fotboll, men jag relaterar till det idag.
    "Krigarhjärta" är minst sagt en underbar berättelse som ger en inblick i medeltiden då länder krigade mot varandra och suktade efter mer makt. Söderland och Nordland är ena riktiga rivaler, även om det är påhittat och faktiskt är en fantasy-bok så är den äkta. Jag älskade den från första till sista bokstaven jag matades med. Jag hade svårt att tro att det var en svensk berättelse när jag först började läsa den här (jag tycker inte att Sverige annars kan konkurera med USA och Storbrittanien i den genren jag föredrar).
   Tro inte att det oerhört spännande börjar efter Eriks liv som slav, boken är spännande från första stund och jag älskade att läsa om slavlivet. Jag älskar den här boken.

Välskriven, underbart berättad och lätt att leva sig in i. Sjukt bra.
10/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D