Thursday, June 17, 2010

Hans majestäts drake av Naomi Novik

[2010-06-17]

Titel: Hans Majestäts Drake
Originaltitel: His Majesty's Dragon
Författare: Naomi Novik
Release: 2006

När HMS Reliant besegrar en fransk fregatt och lägger beslag på dess värdefulla last - ett drakägg - ändras kapten Will Laurences öde och liv för all framtid.
    Tillsammans med den ovanligt intelligenta och speciella draken Temeraire skickas han nu på olika äventyr i den engelska kungens tjänst.

Hans majestäts drake har allt en fantasyälskare kan önska sig: spännande äventyr, strider, passion och ödesdiger vänskap. Dessutom finns här en fantastisk samling av drakar, som ger en helt ny dimension till Napoleonkrigen...

RECENSION
Mer kritik från min sida. Jag tyckte inte att boken var så spännande som bokens baksida (se ovan) påstår att den ska vara, jag tyckte den var rent av ganska tråkig ganska länge. Det hände inget spännande förrän efter väldigt många, långa kapitel med väldigt liten text i min pocketupplaga.
    Jo då, det är väl en fin historia om Laurence och Temeraire vänskap och så vidare, men den var inte särskilt spännande egentligen.
    Och jag kan heller inte direkt hålla med om vad kritkerna på de olika tidningar har att säga om boken, om vi tar "Time" som exempel; "Fängslande läsning - som om Jane Austen skulle spela Drakar & Demoner med Eragons Christopher Paolini."
Nå, jag har inte läst någon bok av Jane Austen, men nog har jag hört att hon var en duktig författare som skrev hyllade kärleksromaner, men jag har läst Paolinis böcker om Eragon och jag kan då säga att "Eragon" är väldigt mycket bättre än Noviks bok om drakars inblandning i Napoleonkrigen.
    Annars är språket bra, avancerar till och med vilket jag tycker om, och väldigt formellt. Jag skulle vilja säga att "Hans majestäts drake" är en helt okej bok, men den kan aldrig slå Eragon, som jag hört många påstå.
6/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D