Wednesday, June 16, 2010

Frost av Maggie Stiefvater


[2010-06-16]

Titel: Frost
Originaltitel: Shiver
Serie: Mercy Falls vargar #1 (Wolves of Mercy Falls)
Författare: Maggie Stiefvater
Releasedatum: 2010-03-04 i Sverige

Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag ingenting annat någonstans, bara Grace och jag hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel.

I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon som trots allt inte vill vara utan. Vad hon inte vet är att Sam lever två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna, hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa … innan vintern och kylan tvingar honom tillbaka till skogen och flocken igen.

En dag träffar Grace en kille med gula ögon som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa – annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.
B Wahlströms om “Frost”: “Frost är en otroligt sensuell och fängslande berättelse om omöjlig kärlek som vi tror kommer att älskas av alla som älskar Twilight-serien.”

RECENSION
"Frost" fick mitt hjärta att slå volter, framkallade tårar i mina ögon och leenden att leka på mina läppar. Varje gång jag tvingades lägga ifrån mig boken var den det enda jag kunde tänka på tills jag tog upp den igen, jag längtade efter mer - det blev nästan som en drog. Boken lever kvar i mig ännu, långt efter att jag tillsist slagit igen boken och ställt tillbaka den i min bokhylla.
   Jag vet att det är roligast att läsa om kritik i recensioner, det kan vara roligt att skriva det också, men i den här boken kan jag inte hitta något att kritisera mer än att den tog slut för fort, liksom alla andra bra böcker. Maggie Stiefvater har skrivit en så sensationell berättelse som ger nya doser av bokfebern.
   "Kommer älskas av alla som älskar Twilight-serien", jag kan bara hålla med. Jag är ett, nu, gammalt fan av Twilight Sagan och jag älskar "Frost" lika mycket som jag älskar Twilight, fast på sitt eget vis. Inget kan knuffa ut Twilight ur mitt hjärta, mitt hjärta bara växer för att rymma mer.

Så underbar att den borde vara olaglig.
 10/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D