Wednesday, June 30, 2010

Bree Tanners andra liv av Stephenie Meyer

[2010-06-30]

Titel: Bree Tanners andra liv
Originaltitel: The short second life of Bree Tanner
Författare: Stephenie Meyer
Release: 5 juni 2010

Läsare av Twilightsagan kommer att trollbindas av den fängslande berättelsen om Bree Tanner och den mörka vampyrvärld som hon upptäcker i Ljudet av ditt hjärta.

Med en välkänd kombination av fara, mystik och kärlek berättar Stephenie Meyer den förkrossande historien om Bree och armén av unga vampyrer från det att de förbereder sig för att förgöra Bella och familjen Cullen fram till det oförglömliga slutet.

RECENSION
För att fira världspremiären av The Twilight Saga: Eclipse, som jag även såg idag på biografen, bestämde jag mig för att recensera Eclipse-novellen om Bree Tanner som är en av de mer utstickande nyfödda vampyrerna i tredje boken om Bella och Edwards kärlek, The Twilight Saga.
    "Bree Tanners andra liv" är, precis som det står här ovan, en sorgsen berättelse om vampyren Bree och om hur hennes korta liv var fram till döden i "Ljudet av ditt hjärta". Meyer fick gräva i de nyföddas liv för den här boken, och det livet är något helt annat än det vi får uppleva i Bellas värld. Bella får ju aldrig en riktig inblick på hur det är att vara en riktig nyfödd, eftersom ingen i Cullens är nyfödd och att hon själv inte är riktigt som alla andra - hon gick aldrig igenom det stadiet när hon själv blev vampyr.
    Jag tycker att boken är en ganska fin berättelse om lilla Bree, men det är inte en av de bästa böckerna i serien. Och att många Twilight-fans sedan blir helt hänförda och förstörda över detta och önskade att den skulle slutat annorlunda. Visst, det hade väl inte varit lika sorgset då, jag grät faktiskt några få gånger under bokens gång, men om hon inte hade dött skulle de två sista böckerna vara demsamma. Jag skulle inte tycka att något var bra om allt var perfekt och alltid slutade lyckligt, då är det ingen verklig berättelse.
    Annars skriver Meyer väldigt bra och det är lätt att se allting framför sig, och det är även lätt att känna precis som karaktärerna i boken och förstå dem. Fin berättelse, helt klart värd att läsa (något jag tvivlade på innan jag köpte den).
8/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D