Thursday, June 17, 2010

Törst av Richelle Mead

[2010-06-17]

Titel: Törst
Originaltitel: Vampire Academy
Författare: Richelle Mead
Release: 2008

Hetsiga, rappkäftade Rose (dhampir, halvvampyr) och lugna, eftertänksamma Lissa (moroi, vampyr) är bästa vänner. För två år sedan rymde de från sin internatskola, S:t Vladimir. Sedan dess har skolan och vampyrvärlden försökt spåra dem, och föra dem tillbaka tryggheten i den ensligt belägna och mycket välbevakade skolan för vampyrer.
    Men den är inte alls trygg för Lissa. Hon har nämligen en väldigt speciell egenskap som många skulle vilja utnyttja, även om det betyder att Lissa själv dör eller blir galen.
    Och den här gången hinner Lissa och Rose inte undan när skolans spårare dyker upp...

RECENSION
Spännande, eller hur? Nu mina vänner ska ni få höra på kritik, för jag verkar vara den enda jag känner till som inte alls gillar Vampire Academy.
   Jag skulle vilja påstå att den är ganska tröttsam och lite tråkig, Rose (som är den som berättar historien) är irriterande och smått slampig, vilket hon vet om, och som inte kan låta Lissa leva sitt eget liv, även om de har ett "band" och Rose är hennes beskyddare. Ordet "sexig" överanvänds i boken - jag har inget emot liknande ord eller små sexscener, men här används ordet "sexig" flera gånger på nästan alla sidor. Lite störande.

Boken var helt enkelt rätt tråkig och jag har inga tankar på att läsa de andra böckerna i serien. Jag blev faktiskt rätt besviken över hur dålig boken var, jag hade väntat mig mer.
3/10

No comments:

Post a Comment

Smyg in en liten kommentar om ni orkar, vill och kan! :D Jag försöker att alltid svara på kommentarer, men om ni har en fråga så mejla gärna! :D